Luis Enrique Roma’da

Henüz imza yok. Son detaylar konuşuluyor. Pazartesi resmi imzayı atıp Roma’nın yeni teknik direktörü olması bekleniyor. Senelik maaşı bonuslar hariç 1.6 milyon euro olarak konuşuluyor. Yardımcısının bu sezon futbolu bırakan Ivan De la Pena olması büyük ihtimal. O da görüşmeler için Roma’da.

Amerika’lılar tarafından satın alındıktan sonra sezon sonu Montella’yı yollayacaklarını zaten tahmin ediyordum ama Ancelotti gibi Roma ile yatıp kalkan bir adam gelir diyordum. Luis Enrique ilginç seçim. Çakma Guardiola kafası mı olur yoksa çılgın Roma projesi mi soru işareti. Tabii kulübün yeni sahiplerinin transferde nasıl bir yol izleyecekleri de önemli. Roma’nın rotasyonu kaliteli hale getirmesi lazım yoksa 35’lik Totti, Vucinic ve De Rossi ile nereye kadar? Zaten Mexes gitti Menez de yolcu.

Luis Enrique’ye geri dönecek olursak kendisi bu sezon Barcelona B ile sezonu 3. sırada bitirdi ve Atletico Madrid’den gelen teknik direktörlük teklifini reddettiğini açıkladı. İlk ciddi deneyimini kendi topraklarının dışında yapacak olması riskli ama ya tutarsa…