Güzel transfer de…

Sevilla’lı Didier Zokora artık Trabzonspor’da. Zamanında 8 milyon euroya Tottenham’a oradan 9 milyon euroya Sevilla’ya transfer olan adam boş değildir elbet. 30 yaşındaki Zokora enerjisi ve güçlü fiziğiyle Trabzonspor’un orta sahasına çok katkı yapacaktır. Tatlı sert müdahaleleriyle taraftarı ateşleyecektir. Yeri gelcek asıl mevkisi olmasa da sağ bekte de görev yapacaktır.

Zokora ile ilgili tek soru işareti Trabzon şehrine uyum sağlayıp sağlayamayacağı. Gerçi bu problem Trabzonspor’un çoğu yabancıyla yaşadığı problemden farksız. Mesela Jaja ve Colman bu problemi yaşayan son isimler. Ülkelerine gittiler ve durumları şimdilik muamma.

Zokora’nın bu sezon içinde bir vukuatı da var. Real Madrid deplasmanına gittiklerinde maç öncesi kamptan kaçıp kankası Romaric ile partilediği için 30.000 euro ceza aldı. Kadro dışı kalmadı ancak Trabzonspor’a satılmasında bunun da payı vardır diye düşünüyorum. Başkan Del Nido sezon sonu kesti hesabı.

Dediğim gibi futbol açısından Zokora’nın katkısı çok olur ama Trabzon şehri ve uyum soru işareti. Bir de şu Colman-Jaja problemini çözmek lazım. Bu iki ismin olduğu orta sahada Zokora çok iş yapar. Yoksa sil baştan orta saha kurmak Trabzon’nun bu sezonki çıkışını yarıda bırakır. Zaten Selçuk’u kaybetmek yeni sezonda kendini yeterince hissettirecektir.

“Güzel transfer de…” için 3 yorum

  1. Selçuk’u Selçuk yapan kulübün Trabzonspor olduğu bir gerçek. Madem çok kaliteliydi neden şimdiye kadar keşfedilmedi? Selçık’un abartıldığı kadar yokluğunun hissedileceğini tahmin etmiyorum, Egemenin alternatifi vardı zaten.Jajanın yerinin zor dolacağını, Colmanın ise hakikaten yerinin dolması biraz zor olduğu kanaatindeyim.

  2. bnce iyi transfer. şu milli takımdan iki oyuncu acayip dikkatimi çekmişti D.K.’da. Biri Arthur Boka, biride Zokora. ikiside o D.K.’dan sora fransa’dan büyük takımlara transfer olmuşlardı. bnce çok iyi bir oyuncu eğer aldılarsa. ama bn bile Trabzon’a gittiğimde allak bullak oluyorum, bu adamlar nasl alışır nsl yaşarlar orası muamma..

  3. @Hüseyin KELEŞ sana katılıyorum.
    @KoKo, Zokora tamam! Sırada Barış ve promosyonları (Ayhan v M.Sarp) var :))

Yorumlar kapatıldı.