125. yıl

Önümüzdeki sezon 125. yılını kutlayacak olan Arsenal’in formasındaki armada bazı değişiklikler olacak. Arma 1886 yılında Woolwich Arsenal olarak kurulan kulübün izlerini taşıyacak. Woolwich Arsenal 1913 yılında Güney Londra’dan Kuzey Londra’ya taşınınca Arsenal adını almıştı.

1970’lerde tasarımı yapılan klasik Arsenal forması üzerindeki armanın her iki yanında da yapraklar bulunacak. Sol taraftaki defne yaprakları kulübü kuran 15 ismi temsil edecek. “Neden defne yaprağı?” derseniz; defne yaprağı demek güç demek. Armanın sağ tarafındaki meşe yaprakları ise kulübün başlangıcını temsil edecek. Arsenal’i kuran 15 ismin buluşma noktası olan Royal Oak(meşe) Pub’ı andıracak.

Bu yaprakların alt kısmında ve tam ortalarında ise kulübün ilk mottosu olan  “Forward” yani “İleri” yazacak. Formanın yaka kısmında ise Arsenal’in latince mottosu “Victoria Concordia Crescit’” yani “Uyumla gelen zafer” yazacak. Bu motto daha önce 1949 ve 2002’deki formalarda da kullanılmıştı.

9 Haziran’da satışa çıkacak olan yeni formaların ön siparişi bugün başladı. Online olarak sipariş verenlere Arsenal plaj havlusu hediye. Meraklıları kaçırmasın.

“125. yıl” için 4 yorum

  1. […] yeni sezon deplasman formaları hazır. Çapraz şekilde parçalı. Turkuaz ve denizci mavileri. Armanın hikayesinden daha önce bahsetmiştik. Yeni deplasman formasının hikayesinin de tarihi bir yanı var. 1886′da kulüp ilk […]

Yorumlar kapatıldı.