Liverpool Asya pazarında

Liverpool’un bu yaz Asya kıtasının tanınmış futbolcularını transfer etmesi gündemde. Sebep ise Carlsberg sonrası rekor bir rakamla anlaştıkları forma sponsorları Standard Chartered.

Standard Chartered Londra merkezli ancak işlemlerinin %90’nını Asya, Afrika ve Orta Doğu’da sürdüren bir banka ve bu bankanın üst düzey yöneticilerinden olan Gavin Laws’ın yaptığı açıklamaya göre; Park Ji-sung’un Manchester’da yaptığını birileri de Liverpool’da yapmalıymış. Bu hem Standard Chartered için hem de Premier League için yararlı olurmuş. Laws ayrıca Asya ve Orta Doğu’da yaşayan insanların ülkelerini çok sevdiğini, 1 oyuncuları Liverpool’da oynasa bütün ülkenin onu izleyeceğini söylemiş. Ve son olarak da eklemiş;

“Liverpool’un Şampiyonlar Liginde olup olmaması bizim için çok önemli değil. İşlemlerimizin %90’nını sürdürdüğümüz bölgelerde saat farkından ötürü hedef kitlemiz o maçlar oynanırken uykuda oluyorlar”

Senede 20 milyon euro ödüyorum. Transfere de karışırım diyen sponspor modeli… Ee zaten yaz kampı için de bir Asya yapılır. Yoksa siz futbola hala bir spor dalı olarak mı bakıyorsunuz?