Messi vs. Cristiano Ronaldo

Messi ve Cristiano Ronaldo bu akşam saat 22:00’de Cenevre’de ilk defa milli formaları sırtlarına geçirip birbirlerinin karşısına çıkıyorlar. Bir çok futbolsever bu karşılaşmaya, hangisinin daha iyi olduğu tartışmasında yeni bir raund olarak bakıyorlar ancak footbaLLove’ın kimin daha iyi olduğunu düşündüğünü bilmeyen yok herhalde. 😉

Geçen gün yayınladığımız istatistikler ortada. İkilinin daha önce klüp takımlarında karşı karşıya geldiği maçların sonuçları da ortada:

29 Nisan 2009: Manchester United 1-0 Barcelona 23 Nisan 2009: Barcelona 0-0 Manchester United 27 Mayıs 2009: Barcelona 2-0 Manchester United 29 Kasım 2009: Barcelona 1-0 Real Madrid 10 Nisan 2010: Real Madrid 0-2 Barcelona 29 Kasım 2010: Barcelona 5-0 Real Madrid

Bu maçlarda Messi’nin iki golü, Ronaldo’nun ne yazık ki golü olmadığı gibi, takımının da golü yok. EDIT: Nisan 2009’da Scholes’un golüyle United’ın kazandığı eşleşmeyi unutmuşuz, ekledik. Bu akşam Cristiano Ronaldo için bir fırsattır.

Bu sene ligde gol sayısında kafa kafaya giden ikili, Güney Afrika’daki Dünya Kupası’nda 1/16’da elenmişlerdi. Messi kupayı golsüz, Ronaldo ise 1 golle kapamıştı. Özellikle Messi, milli takım performansı ile çok eleştiriliyor ama Ronaldo’nun milli kariyeri de pek parlak sayılmaz.

Dileğimiz keyifli bir mücadele olması ve kimsenin herhangi bir sakatlığa maruz kalmaması. Canlı yayın 22:00’de TV8’de. Kaçıranın topunu keseriz.

“Messi vs. Cristiano Ronaldo” için 13 yorum

  1. bu iki arkadaş teke tek maç yapana kadar bu tartışma bitmeyecek bitmez (:

  2. neden manchester united’in barcelona ile yaptığı 2008 şampiyonlar ligi maçlarını koymadınız?

  3. portekiz kazanırsa ronaldo kazanmayacak,arjantin kazanırsada messi kazanmayacak.bu iş tek maçla belli olmaz.ama portekiz kazanırsa sadece bir galibiyet almış olacak messi karşısında ronaldo.

  4. @Muzo B Man utd scholes golüyle kazandığı maçlar.Chelsea-Man utd finalinin olduğu sene

  5. “Güney Afrika’daki Dünya Kupası’nda ancak birer gol atabilmiş ve 1/16′da elenmişlerdi.”
    messi’nin son dünya kupasinda golü yok diye biliyorum..Ama Ronaldo’nun vardi evet,Kore’ye karsi..

  6. ilk maçta nijerya kalecisi enyeama’yı o kadar meşgul etmişti ki onu bir golden saydım. 🙂 şaka bir yana düzeltme için teşekkürler. kendi kendine not: gece geç saatte uykulu istatistik postu atma…

  7. Ronaldo’nun milli takim kariyeri icin pek parlak degil diyorsunuz,ama cocuk 1 kez avrupa sampiyonasinda final oynamis,1 kezde dünya kupasinda yari final görüp 4.olmustur..Messi’nin ayni sürecte milli takimda yasadigi tek basari 2007 copa america 2.ligi.Kisaca, bence son turnuvalarda portekiz arjantinden bi adim daha öndedir.

Yorumlar kapatıldı.