Paranoyak Del Nido

Yarın akşam Copa Del Rey yarı final ilk ayağında Sevilla kendi sahasında Real Madrid’i ağırlayacak. Nefis maç olacağı kesin. Zaten Sevilla taraftara gazı vermek için 2 gün önce resmi internet sitesine bir video yayınlamıştı. Savaşa hazırlanır gibi bir halleri vardı.

Dün ise Sevilla başkanı Del Nido’dan ilginç bir açıklama geldi. Bir televizyon kanalına röportaj veren Del Nido, maç günü hakem soyunma odasının önünde ekstra güvenlik önlemleri alacaklarını ve içeriye kimseyi sokturmayacaklarını söyledi.

“Derdi ve korkusu ne peki?” diye sorarsanız;

Yıl 2004 aylardan Şubat, Sevilla ve Real Madrid Copa Del Rey’de yine karşı karşıya. 2-0 Real üstünlüğüyle biten ilk maçın ardından Sevilla Real Madrid’i ağırlıyor. Sevilla daha 1. dakikada golü buluyor ardından hakem Zidane’ı kırmızı kartla oyundan atıyor. Devre arasında o dönemin sportif direktörü Jorge Valdano hakem odasına dalıp kırmızı karta itiraz ediyor. İkinci yarı başlıyor Sevilla yükleneceğim 10 kişilik Real’i eleyeceğim derken hakem haksız şekilde ikinci sarıdan Javi Navarro’yu oyundan atıyor ve tur için gereken skor yakalanamıyor. Maçın ardından büyük tantana oluyor Valdano devre arasında hakemleri etki altında bıraktı falan filan diye…

O Valdano bugün de Real’in sportif direktörü. Del Nido o günleri unutmamış gereksiz paranoya yapmış. Fazla merak etmesin artık Valdano’dan zarar gelmez. Mourinho varken Valdano’ya hakem konusunda laf düşmez.