Bernabeu da patates tarlasıysa…

“Bu şartlar altında memnunum çünkü patates tarlasında oynamak kolay değil…”

Dün geceki 3-0’lık Espanyol galibiyetinin ardından böyle demiş Mourinho. Bernabeu’nun zeminini eleştirmiş. Keşke gelip bizimkileri bir görseydi…

Madem konu açılmışken bizim stadlarımızdaki zeminlere de kısaca bir dokunduralım.

İnönü en bilinen zaten rezillik. O kadar kadro kurup yatırım yapıp sahanın bu halde olması çok yazık. Bir de Kasımpaşa’ya burada maç oynatıp daha da beter olması sağlandı. Bu hafta Kasımpaşa-Fenerbahçe maçını Sami Yen’e vermişler. Orası bir nebze daha iyi 2 gün üst üste maç oynatarak orayı da bozalım güzel(!) mantık. Ver Olimpiyat’a ne olur?

Buca-Galatasaray maçında İzmir Atatürk’ü de gördük. Bırakın top oynamayı yürümek bile zor. 40 yılda bir maç yapılan saha nasıl bu hale gelir anlayamıyorum. Hiç mi bakım yapılmaz ilgilenilmez? Sakatlanmamak mucize.

Kadıköy senelerce altından geçen dere yüzünden sıkıntı yaşadı ama bu sezon başında alınan önlemler biraz olsun işe yaramış gibi. Fenerbahçe’nin zamanında bu işten çok canı yandı.

Hatırladığım kadarıyla lige yeni çıkan Karabük’ün sahası da keza tarla gibi. Federasyon da sezon başında yapması gerekeni şimdi yapacak stadları denetleyecekmiş. Denetlerken bir zahmet domates ve salatalıkları da toplasınlar tarlalardan…

“Bernabeu da patates tarlasıysa…” için 5 yorum

  1. @ Berk Gün

    Karabük’ün stadı inşa halinde. O arkadaki brandaların arkasında inşaat var. Bitince yine çok büyümez ama, modern olması tercihimdir benim. Zaten 35 bin kişi gelmesi zor Karabük maçına.

    Bu arada Koko Olimpiyat Stad’ında da bakım ve onarım çalışması varmış. Bu hafta Belediye’nin Konya maçı o sebeple ASY’de oynandı. Sanıyorum o sebeple Kasımpaşa Fenerbahçe maçını ASY’ye verdiler. İstanbul’da birtek bizim stad kaldı. Yoksa sanıyorum Fenerbahçe maçını ASY’ye vermek en son karar olurdu.

  2. Karabük’ün sahasını bırak 3 bin kişilik Süper Lig stadı mı olur Allah aşkına. Utanmasalar bayıra iki branda gerip kapalı tribün ahanda diyecekler. Süper Lig’in sallama marka değeri bu olsa gerek.

    Bu arada İzmir’de sadece büyük takımlar oynayınca Atatürk Stadı kullanılıyor sanıyorsunuz sanırım (:

  3. Berk Gün’e katlıyorum. İzmir’de Göztepe,Karşıyaka,Altay,İzmirspor Alsancak ve Atatürk stadını kullanıyor. Altınordu genellikle Buca stadını kullanıyor. Torbalı ve Menemen Belediye kendi stadlarında oynuyor. Lafı edilmişken Torbalıspor’u bir iki sene içerisinde adını daha çok duyabiliriz. Bu takıma dikkat.

  4. Karabük stadının projesi bizim firmamızda elektrik işlerini de ben yapıyorum. Stad oldukça küçük toplam 5965 koltuk kapasiteli. Ancak modern bir stadyum için gereken her ayrınıtı düşünüldü imkanlar çerçevesinde. Benim fikrim bu gibi yeni yapılan stadlar daha çok koltuk kapasiteli olması gerekir. Not: eklememi istediğiniz bir ayrıntı olursa ekleyebilirim hiç problem değil. 😀

Yorumlar kapatıldı.