footbaLLove Pierre Van Hooijdonk röportajı

Her zaman moda tutkunu muydunuz? Metro Sneakers ile nasıl biraraya geldiniz? Kendinizi tipik bir Metro Sneakers giyen olarak adlandırabilir misiniz?

Kıyafet ve ayakkabı alırken her zaman iyi görünmeye dikkat ederdim ama özellikle ayakkabı alırken rahat ve güzel ayakkabı bulmakta zorlanırdım. Bir ayakkabı delisi olduğum için (futbol ayakkabıları dahil!) şu an Metro Sneakers’daki ortağım Parry Pattel ile tanıştığımda, fikir ve planlarını benimle paylaştığında çok heyecanlandım. Ben tipik bir Metro Sneakers giyicisiyim çünkü modayı ve spor ayakkabıları fazla spora kaçmadan (Adidas, Nike vb.) kombinlemeyi seviyorum. Ayrıca diğer markalar gibi Çin’de değil de Portekiz’de yapılmasından dolayı yüksek kalitede olmaları hoşuma gidiyor.

Hollanda Milli Takım futbolcularının eşleri için Metro Sneakers’ın hazırladığı özel ayakkabılarla, takımın finale çıkması arasında bir ilişki var mı sizce? 🙂

Haha, en azında eşleri ayakları ağrıdığı için oyuncuları zırt pırt telefonla rahatsız etmiyorlardı!!!

Hepsinin çok hoşuna gitti. Maçlara bizim turuncu ayakkabılarımızla gitmeleri ve takımın finale kadar yükselmesi harika oldu.

Daha önce Feyenoord’dan aldığınız antrenörlük teklifini reddetmiştiz. Aynı teklif Fenerbahçe’den gelse cevabınız ne olur? –alperensaylar

Feyenoord’dan aldığım teklif yardımcı antrenörlük içindi ama daha önce de söylediğim gibi Türkiye’nin benim kalbimde çok farklı bir yeri var. Herşey tamam olduğunda ve zaman da doğru ise Türkiye’den gelecek teklifi çok ciddi şekilde düşünürüm.

Fenerbahçe’de oynarken orta sahaya yükselip oyun kurucu görevi de yapıyordunuz. Oysa ki taraftarlar forvet oynadığınız için sizden daha çok gol bekliyorlardı. Bunu doğal olarak mı yapıyordunuz yoksa teknik ekibin taktiksel kararı mıydı? –ayrton

Orta sahaya girip oyun kuruculuk yapmak her zaman oyunumun bir parçasıydı ama uzun boylu bir golcü olduğum için herkes (rakip takım dahil) her zaman ceza sahasında olmamı beklerdi. Fenerbahçe’de ilk yılımda bunu sık sık yapsam da Alex geldikten sonra bunu yapmama pek gerek kalmadı.

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Aykut Kocaman’ın Alex de Souza’nın imrenilecek yeteneğinden faydalanmama kararını nasıl buluyorsunuz?

Dediğim gibi, ben Alex’in çok büyük bir hayranıyım ve Fenerbahçe’ye geldiğinden beri ortaya koydukları gerçekten inanılması güç. Tabii ki ben onunla Aykut gibi hergün çalışmıyorum ama bence o hala Türkiye Ligindeki en iyi oyunculardan biri.

Kariyeriniz boyunca attığınız en iyi frikik golü sizce hangisi?

Oldukça çok frikik golü attım ama aklımda kalan bir tanesi 2002 Süper Kupa finalinde Real Madrid ve Casillas’a attığım goldür. Fenerbahçe’deki zamanımda ise 2003-2004 sezonunda Diyarbakır deplasmanında attığım golü unutamam.

Fenerbahçe taraftarları hakkındaki düşünceleriniz? Ve diğer Türk taraftarlar?

Geldiğim günden beri taraftarlarla aram hep çok iyi oldu ama bazen çok sabırsız olabiliyorlar. Müthiş tutkulular ve stadlarda inanılmaz atmosferler yaratıyorlar. Euro 2008 boyunca LİG TV için çalışırken, Türk taraftarların Milli Takımları ile ne kadar gururlandıklarını gördüm. Aynı zamanda Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzon taraftarlarının milli maçlara takım formalarıyla gitmeleri dikkatimi çekti. Bu Hollanda’da mümkün olmayan birşeydir!

Fenerbahçe ile imzalamadan Galatasaray ile görüştüğünüz doğru mu? Eğer öyleyse Fenerbahçe’yi seçmenizin sebebi neydi?

Hayır, Fenerbahçe’den önce Galatasaray ile görüşmedim. Fenerbahçe ile anlaşmaya karar verdikten sonra bir menejer benim menejerim arayıp Galatasaray’ın da benimle ilgilendiğini söylemiş ama ben kararımı vermiş olduğum için tekliflerini dinlemedim bile. Bazı maçları seyretmek için Ali Sami Yen’e gittiğimde taraftarlar bana hep çok iyi davrandı ve bu beni açıkçası çok gururlandırıyor.

Frikik yeteneğinizi zamanla çalışarak ileri yaşlarda kazandığınızı biliyoruz. Şimdi de Türk futbolunun en parlak yıldız adayı Arda Turan şutlarını özel olarak çalışarak geliştirmeye başladı. Bu konu ve Arda hakkındaki düşünceleriniz neler?

Oyununuzun bazı kısımlarını daha da kuvvetlendirmek için çalışmak kariyerinde başarılı olmak isteyen her oyuncunun mutlaka yapması gereken birşey. Ben çalışmamın karşılığını aldım ve bunun Arda için de böyle olduğuna eminim. Arda gerçekten Türkiye’deki en parlak oyunculardan biri. Rijkaard’ın onu kaptan yaparak daha fazla sorumluluk vermesi iyi birşey. Bu kadar yaratıcı olup aynı zamanda gole gidebilen oyuncular sık yetişmiyor.

Bugüne kadar birlikte oynadığınız en yetenekli oyuncu kimdi?

Oynadığım klüplerde en iyisi kesinlikle Alex. İnanılmaz bir kabiliyet, vizyon, gol atma ve yaratma becerisi… Aynı zamanda harika bir çalışma arkadaşı.

Eklemek istediğiniz başka birşey? Taraftarlara mesajınız?

Şiddete son verin. Türk Liginde birçok maç ceza sebebiyle seyircisiz oynanıyor. Oyuncuların sizin desteğinize ihtiyacı var ve boş tribünlere oynamayı haketmiyorlar.

*Bu röportajı sitenizde alıntılamanız durumunda lütfen kaynağını belirterek link veriniz. Orijinal ingilizce versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.

“footbaLLove Pierre Van Hooijdonk röportajı” için 4 yorum

  1. Teşekkürler..

    Futbolun sadece futbol olmadığının kanıtı bir adamla röportaj yapmışsınız..

    Umarım yeterince tecrübe edinmeden Fenerbahçe’de görev almaz..

    Konu dışı fakat; sitenizin renkleri ve yazı boyutları sitede gezinmeyi, kullanmayı engelleyecek kadar sorunlu, daha göz dostu renkler ve yazı boyutlarına geçmelisiniz..

  2. teşekkürler arkadaşlar…
    ucundan azıcık katkı sağladığım bir sorunun pierre tarafından cevaplanması büyük onur….
    saoğlun…

Yorumlar kapatıldı.