İlk Arjantin maçının ardından…

Dünya Kupası Cuma günü başladı ama iş güç koşuşturmaca derken izleyebildiğim ilk 90 dakika Arjantin-Nijerya maçı oldu. Ee bu yaz Arjantin’li olduğumuzu da daha evvel belirtmiştik zaten. Bu durumda kupaya başlamak için doğru bir maç oldu benim adıma.

Maçı değerlendirmeden önce Maradona’ya dikkat çekmek lazım. Kızlarının isteği üzerine sonunda eşofmanı çıkardı ve jilet gibi  takım elbisesini üzerine çekti. Takımı ise maça oldukça istekli başlayıp Heinze ile golü erken buldu ve rahatladı. Sezonu formda bitiren Milito’yu yedek bırakıp Higuain ile başlamak pek de doğru bir tercih gibi değildi sanki. Bir de kötü gününde olan Tevez’e 90 dakika tahamül etmesini anlayamadım. Yanında damat Agüero otururken ona da bir şans verebilirdi.

Takımın direksiyonundaki isim Messi şanssız günündeydi. Net gol pozisyonlarında Enyeama’yı bir türlü geçemedi. Haftalardır hasret kaldığımız dribbling’lerini özlemişiz. Nijerya Arjantin’i çok fazla ısıramadı ama yine de defans hattı ve önündeki ikili zor anlar yaşadı. Veron-Mascherano ikilisi önümüzdeki maçlarda kadroya alınmayan Cambiasso’yu çok arar. Bir de sağ bekte Gutierrez olacak iş değil. Adam savunma yapmayı bilmediği için bizim Sabri’den beter defansın dengesini bozuyor.

Arjantin gruptan çıkar ama sonrası çok zor. Takım olamıyorlar. Bireysel yeteneklerle nereye kadar bilmiyorum. Daha önce de dediğim gibi Arjantin’liyiz, istiyoruz ama güvenmiyoruz…

“İlk Arjantin maçının ardından…” için bir yorum

  1. Kız kim onu anlamadım ama bugün Posta gazetesindede gördüm baya ünlü oldu heh 🙂

Yorumlar kapatıldı.