Sinisa Mihajlovic Fiorentina’da

Prandelli’yi İtalya Milli takımına yollayan Fiorentina takımın başına Sinisa Mihajlovic’i getirdi. Geçen sezonun ikinci yarısında Catania’ya oynattığı iyi futbolla dikkatleri üzerine çeken Mihajlovic’in adı Inter ile de anılıyordu.

Teknik direktörlük kariyerine 2008 yılında Bologna ile başlayan Mihajlovic, aldığı seri beraberliklerin ardından ilk galibiyetini göreve geldikten 2 ay sonra Torino karşısında alabildi. Ancak işler yine istediği gibi gitmedi ve sezonun bitmesine 7 maç kala görevine son verildi. Daha sonra ise geçen sezonun ortasında Catania’nın başına geçti. Mihajlovic Catania’nın başındayken izlediğim tek 90 dakikasında Juve’yi deplasmanda 2-1 yendiler. Çok da iyi top oynadılar. Maça son ana kadar asıldılar. Onun dışındaki maçlarda ise Ocak ayı transferi Maxi Lopez‘in de katkısıyla hep istikrarlı skorlar aldılar.

Mihajlovic artık mor menekşe. İnatçı futbolculuk karakterini Fiorentina’ya yansıtırsa o güzel kadroyla iyi işler yapar. Tabii Fiorentina’nın Gilardino, Vargas ve Montolivo gibi kilit isimleri elinde tutabilmesi de önemli.