Kilidin böylesi

Olmadı. 1-0 Barca’ya yetmedi. Mourinho’nun Inter’i yaklaşık 60 dakika 10 kişi oynamasına rağmen oyunu büyük kitledi. Topla oynamadan futbol nasıl oynanırın dersini verdi. Bu akşam Barca konuşmak, Guardiola şöyle yaptı böyle yaptı demenin anlamı yok. Bükemediğin bileği öpeceksin. Inter yaptırtmadı işte. Öyle bir alan savunması yaptı ki Barcelona hiç boşluk bulamadı. 90 dakika sonunda Barcelona’nın topa sahip olma oranı %75, yaptığı pas sayısı ise 627 ama gol dışında sadece 1 net gol pozisyonu var.

Mourinho çok büyük hoca. Müthiş taktisyen ama bir o kadar da antipatik. O yüzden hakkettiği saygıyı hiç bir zaman yeterince göremeyecek. Bugün bitiş düdüğüyle Barcelona tribünlerine yaptığı hareketler en güzel örnek…

Madridista’lar da bu akşam rahat uyurlar artık… Yarın sabah Marca‘nın “İtalya özel” kapağını merakla bekliyorum.

link: http://www.dailymotion.com/video/xd475l_mourinho-epic-celebration-barcelona_sport

“Kilidin böylesi” için 21 yorum

  1. Tamam, Mourinho cok iyi hoca, Inter’i tam oynatmasi gerektigi gibi oynatti ama bu aksamki Barcelonayada bakmak lazim. Ilk oncelikle su Dani Alvesten bahsetmek istiyorum… Bu adamin ne ozelligi vardir, niye bu kadar abartilir hic anlamiyorum. Mac boyunca yaptigi ortalardan (saydim) sadece 1 tanesi Barcelonali oyuncuya gitti, o da sahanin obur kenarindaki Pedroydu. Bu adamin Sabriden farki nedir bana birisi lutfen soylesin. Uzaktan guzel frikik kullanir tamam, ama Barcelonaya yakisan bi oyuncumu? Kesinlikle degil… Hele hele Barcelonadaki tek sag back olmasi dahada kafa karistiran bir olay.
    Ikinci isim ise Ibrahimovic. Ben sahsen Eto’o nun hic bir zaman bu takimdan ayrilmasini istemedim. Ibrahimovic ilk aylarinda Eto’o yu aratmiycak gibiydi evet ama, su aralar tel tel dokuluyor… Topu ne zaman kazanmaya calisirsa faul yapiyor; bunda cussesininde emegi var saniyorum. Hic bir zaman Eto’o nun yerini dolduramayacak. Eto’o gercekten yuregiyle oynayan bi oyuncu. Heleki Eto’o yu verip, yerine Ibrahimohic’i alip bi de ustune para verilmesi Barcelonanin bu seneki en buyuk hatasiydi.
    Son olarakta Toure ve Keita… Bu iki adam sanki uzaktan cok iyi sut atarmiscasina 2ser, 3er tane uzaktan sut cektiler; bos yere pozisyon ve zaman harcadilar. Guardiola bunu gormezmi? Birsey soylemezmi? Herseyi Messi’nin uzerine birakmak olmuyormus demek, kapatilinca kapatiliyormus. Bu senenin sonunda insallah takima cok bir katkisi olmayan Dani Alves’i ve Ibra’yi gonderirler, yerlerine Barcelona’ya yakisacak adam alirlar…

  2. durumun kötüye gideceği ilk yarım saat gol bulunmamasından belliydi dünyannı en iyi takım bile çaresiz kalabiliyormuş
    sevgili ilker yasine ve arkadaşına en içten saygılarımı sunuyorum sinir dolu bir maç yaşattıkları için
    pique nin golü muhteşemdi sadece hayran olabilir insan
    değerli yorumcular bu arada neyi anlatıyorlardı acaba

  3. Herhalde Mourinho dünyada en çok saygı duyulan hocalardan biridir. Antipatik derler ama bu adamları sever insanlar. Maç öncesi aylardır kupayı aldık diye konuşanlara da geçmiş olsun. Olur böyle şeyler. Dünyanın en güzel top oynayan takımı da elenebiliyormuş. Bu dünyanın en iyi takımı olduğu gerçeğini değiştirmeyecek. ŞL’nin ne kadar büyük bir kupa olduğunu anlamış olduk. Bazen futbol kazanamıyor işte…

    Tabi şimdi oyunu çirkinleştirdi geyikleri döner. Senede 60 küsür maç yapan İnter, 2 maçı da çirkinleştirsin. Sonuca gitmek için gerekiyorsa, 2 maç bunu yapsın. Mourinho bunu başarabilen tek adam şuanda. Finalde yine kendi oyununu oynayacaktır. Finalde de Bayerni tutacağım söyleyeyim 🙂 Morinho da Madrid’de kalır finalden sonra.

  4. Biz sana iyi bir antrenor olamazsın demedik,adam olamazsın dedik !!!!!

  5. Abi 84′ e kadar ilker yasin bir taraftan..maçın kısırlığı bir taraftan..oradaki taraftara birşey demiyorum..(çekirdek çitleye gitmişler) uyudum resmen..baktım babam yanımda horluyodu valla..yani tek kale maç oynandı sonuç 1-0..ne savunmaymış bee..denizci düğümü..
    Sözlerimi ilker efendiye laf söylemeden bitirmeyeyim..(mou’yu es geçiyorum düşünün)..bir günümüzün daha içine etti..yavvv maç başladı bitiş düdüğüne kadar iniesta iniesta..kabus gibi adam yaa..messi’ye sallıyo..xavi’yi pedro’yu iniesta yapıyo..Barca hakkında yalan yanlış şeyler söylüyo..arkasınada koymuşlar bi mıy mıy..
    Bu adam ne zaman bize eziyet etmekten vazgeçicek..

  6. neden içimden bir ses Barça’nın maç biter bitmez stadda marş çalmaya başladığını, beş dakika geçmeden çimleri sulamaya giriştiğini es geçeceğini söylüyordu. :))
    Birde yanlış biliyorsam düzelt lütfen. işaret ettiği yer İnternazionale tribünü sanırım.
    Haksız mıyım??

  7. @aytronjr; ya o sulama hikayesini hakkaten ben görmedim arkadaşlar söyledi ama öyle bir hareket sonrası açarsın be suyu;) işaret ettiği yer inter tribünleri evet ama o hareketlerin asıl hedefi kimlerdi hepimiz çok iyi biliyoruz, en azından jose’yi tanıyoruz artık…

  8. Önce teşekkür ederim…
    ne zamandır takip ediyorum seni bilmiyorum ama böyle insan gibi tartışabileceğin blogger o kadar azki…
    eyvallah…
    sonra; evet Jose’yi tanıyoruz. ben şahsen toplantıda ”ben sizin babanızım” demesini beklerdim.
    ama dünyada iyi futbolun bayraktarı denilebilecek takıma o marşlar, o sulama yakışmadı.
    bırak tepinsin abi.
    bu arada bu yenilgi inşallah ligede yansır…
    kalın sağlıcakla

  9. messi 2 maç kötü oynadı diye dünyanın en iyi futbolcusu olduğu gerçeği değişmez. topu her ayağına aldığında önünde 2 kişi o 2 kişinin arkasında da 1 kişi vardı. dünyanın en iyi oyuncusu dar alanda oynayamayacaksa nerede oynayacak? futbol tarihi boyunca o kadar dar alanda oynamış bir oyuncu yoktur zaten. maradona zamanındaki savunma anlayışıyla günümüz futbolunun savunma anlayışını bir tutmak da abesle iştigalden başka birşey değildir. barcelona geçen sene yarı finali hakem yardımıyla geçmişti bu sene de hakem hatalarıyla kaybetti. bu şanssızlık ya da başarısızlık, barcelona’nın dünyanın en iyi futbol oynayan ve en başarılı takımı olduğu gerçeğini değiştirmez. la liga’yı kaybetmezler umarım.

  10. usta bu marca.com un ingilizce versiyonu yok mu baktım siteye ama bulamadım ?

  11. harbi sulamışlar sahayı, futbolcular sahadayken sanki yağmur yağıyormuş gibi fotolar var ispanyol sitelerinde
    ilker yasin’i bu tip maçlardan imza kampanyası başlatmalı diye düşünüyorum, hikmet karaman’la beraber bırakın turkcell süper ligin marka değerini çıkarmayı, şampiyonlar liginin bile marka değerini bile yerlerde süründürdüler.

  12. Her şeyi geçtim şu cümleyi biri açıklasın bana..Dakika 47-48 filan cümle aynen şu..Barcelonanın defans organizasyonunu azalttığını görüyoruz..Iniesta konusuna hiç girmiyorum bile..İlker Yasine mac anlattıranlara selam..

  13. aslanım mourinho. şimdi gerçek madridli oldu be. artq onu istemeyen madridistalılar da sewio. seneye kesin bizde. sene başından hep sölendi bu blogta. eto’o =10 ibo. en son cruyff ne dedi.” onun yetenekleri; iyi bi futbolcu için kötü, kötü bi futbolcu için iyi. eto’o gbi sawaşmıo üstelik”. pep’in yaptığı değişikleri bi kişi bile tahmin edemezdi ama o pep ya kmse laf etmez. hele ki maça maxwelle başlamaması. cibeles meydanında tur atıcaklarmışta realin soyunma odasını istiolarmışta. barcaya böle bi tekme lazımdı şimdi ayakları yere basar. yalnız o hakeme de değinmeden geçmemek lazım. o kırmızı kartı nsl werirsin böle bi maçta. her kornerde aynı müdaheleler war ozmn ibonun ilk yarıda ki forma yırtılma durumuda penaltı. işin özü helal mourinho seneye madridte bizimlesin..

  14. adamın 3-1 avantası var, 28’de yalandan 10 kişi kalmış, rakip barcelona ve maç nou campta ! heralde kapanıcak kimse hikaye anlatmasın şampiyonlar ligi finaline gidiyor boru değil.

  15. bence mourinho hiç de antipatik değil,velev ki antipatik olsun fenerbahçede antipatik ama bak türkiyenin en ilgi çeken takımı gene de.Bir o kadar da seveni var. JM benim son 5 yıldır dünyada favori teknik direktörüm. 2.Lucescu..

    Gelellim maçaa;messi messi diyenler gördü ki daha maradonayla karşılaştırmak için çok erkenmiş.belki 3 sene içinde o kapasiteye ulaşır ama işte görüyorsunuz yılın maçında süt dökmüş kedi gibiydi,büyük takım oyuncusu dar alanda oynayamayacak da nerde oynayacak?

    SONUÇ:DÜNYANIN EN İYİ TEKNİK DİREKTÖRÜ,DÜNYANIN EN İYİ TAKIMINI YENDİ.
    Madridlileri ve milanoluları tebrik ediyorum…

  16. @sahin_dr; messiyi de bi maçta sildiniz ama zaten maradona messi karşılaştırması çok yanlış. o dönemki futbolla şimdiki aynı mı? kesinlikle değil…

  17. messi tamam da ben hala ibo neden patlamadı anlamıyorum.
    geçen sene inter’deyken en son julio cesar’ın yerine yedek kalecinin girdiği maçtaki restleşmeden sonra camp nou’da jose’nin canını yakar diye düşünüyodum ama ibo’da tık yok

Yorumlar kapatıldı.