4 büyük masalına son?

Bursa haftanın kapanış maçında Denizli’yi 2-1 yenerek en yakın rakibi Galatasaray ile puan farkını 5’ledi. Önümüzdeki hafta Galatasaray – Fenerbahçe maçından önce deplasmanda oynayacakları İstanbul Belediye maçını da kazanırlarsa derbinin gazını fena alabilirler. Ancak Belediye maçında yaşanacak bir puan kaybı ve arayı kapatma şansı hem Fener’e hem de Galatasaray’a gazı fena verir. Özellikle Galatasaray’ın 31. haftada Ali Sami Yen’de Bursa’yı ağırlayacak olması bir avantaj.

Gelelim bu akşamki Bursa’ya. Maça oldukça istekli ancak bir o kadar da stresli başlayan Bursa, Ozan İpek’in Rivaldovari rövaşatasıyla soyunma odasına moralli gitti. İkinci yarıda Sercan’ın golüyle herşey bitti derken Denizli durumu 2-1 yapıp Bursa’nın maç başındaki stresini yeniden ortaya çıkardı. Denizli’nin gücü bu stresi gole çevirmeye yetmedi ama özellikle 87. dakikada Ivankov yaptığı net bir penaltı var. Şampiyonluğa giden 3 büyüklerden birinin maçında bu pozisyon olsaydı ne yaygara kopardı şimdi belli değil ama İstanbul saltanatına son vermek herkese sempatik geliyor. Yanlış anlaşılmasın o herkese ben de dahilim. Muhtemel bir Bursaspor şampiyonluğu sonrası Türk futbolunda bir şeylerin değişebileceğine inanıyorum.

Ligin bitmesine 8 hafta var. Evet Bursa çok avatajlı, Atatürk stadından İstanbul’a inceden şampiyonluk sesleri gelmeye başladı ama bu köprünün altından daha çok sular akar. Dediğim gibi 31. haftada Ali Sami Yen var, ligin son haftası Bursa’ya gidecek olan Beşiktaş var ve en önemlisi son haftalar yaklaştıkça iyiden iyiye kendini hissetirecek olan şampiyonluk stresi-baskısı var…

“4 büyük masalına son?” için 2 yorum

  1. Olamaz..Bursa sampiyon olamaz..Degil 5, 10 puan fark olsa olmaz..Gücü yetmez..Kaldıramaz o stresi..Bana göre sivasın olma ihtimali daha coktu cümkü sivasta futbola bursadan daha az tutkulular..Seyirci gün gelicek bursa aleyhine dönücek..Bursa 1 mac kaybetse 4-5 mac ardarda kazanamaz..Bursanın olması için Fener -Gs – Beşiktaşta hiç kazanaması gerekir..

Yorumlar kapatıldı.