Madrid yorgunu

Başlık hem benim için hem de Galatasaray için aynı anlamı ifade ediyor. Madrid’den geldikten 1 saat sonra derbiyi izlemek için televizyonun karşısına oturdum. Galatasaraylı futbolcular da 3 gün önceki zorlu Atletico Madrid mücadelesinden sonra sahadalardı. Takımdaki yorgunluk özellikle ilk yarıdaki şaşkın futboldan belliydi.

Madrid’den özellikle ikinci yarıda oynaması gerektiği gibi oynayarak avantajlı skoru alan Galatasaray için derbide yenilmemek çok önemliydi. Bu kısıtlı kadroyla 2 maçta da nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynayarak yenilgisiz çıktık. Özellikle derbinin ilk yarısını beraberlikle atlatınca 3 puan bile gelebilir dedim ama son 10 dakika dayanamadık. Neo Leo Franco’nun topu yere doğru yumruklayası geldi. Gerçi Beşiktaş’ın ilk yarıda oynadığı futbolun da hakkını vermek lazım. Eğer bu maçta bir taraf 3 puanı hakettiyse o Beşiktaş’tı denebilir ancak Galatasaray da üst üste oynadığı zorlu maçlarda ortaya koyduğu mücadeleyle alkışı hakediyor.

Beşiktaş derbisinin ardından Atletico ile oynayacağımız rövanş maçında eğer turu geçersek ki bence kesinlikle geçeceğiz, önümüz açık. Jo’nun sakatlıktan kurtulmuş olması, Kewell ve Baros’un mart ayının 2. yarısında takıma katılacak olmalarıyla beraber uzun zamandır beklediğimiz ivmeyi yakalayacağız.

Madrid ile ilgili izlenimleri, videoları ve fotoğrafları zaman içinde paylaşacağım. Ancak maç öncesi ve maç sırasında yaşadığımız çirkinliklerden kısaca bahsetmek istiyorum. İspanyol polisinin bizlere yaptığı terörist muamelesi, tribünlerde açılan pkk bayrakları ve yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz “Türkiye Avrupa değildir” pankartı sinirlerimizi çok gerdi. Tüm yaşananlara rağmen olayların büyümemesi Galatasaray taraftarının sağduyusu sayesindedir. Şahsen sakin bir adam olan ben bile maç öncesi yapılan üst aramasında polise saldırmamak için kendimi zor tuttum. Afedersiniz ama kıyafetimin içine el sokularak dokunulmayan yerim kalmadı(!)

Eğer bunları yapanlar kendilerini Avrupalı zannediyorlarsa aynen devam etsinler. Zamanı gelince biz yine gider oraların kralı oluruz. O zaman kim Avrupalı kim değil daha iyi anlarlar.

*Bu arada fotoğrafı Madrid günlerini beraber geçirdiğimiz Emir Ko’nun yakaladığını belirteyim.

“Madrid yorgunu” için 6 yorum

  1. Orada olay zaten “Europe” olup olmamak muhim degil.

    O pankart ve bir takim yapilanlar; kendilerini medeni,demokratik sanan insanlarin aslinda ne kadar hosgorusuz ve bizden korktuklarinin bir ispati..

  2. O pankartı bir taraflarına sokacağız Perşembe. Görsünler Avrupa’nın kralı kim. He Avrupalı olmak çok mu umrumda değil, ama bu zihniyete ve ayrımcılığa kılım arkadaş.

    Bu arada hoş geldin Epeydir aynı başlıkları görmekten sıkılıyordum, şöyle 2 güzel post aç da kendimize gelelim 🙂

  3. turkey is not europe yazisina niye alindiniz anlamadim. europe degilsek degilzi nolmus yani? turkey is europe denince rahatlicakmiydik? cok da ***** olmali europe da olup olmamak. cok alinganiz.

  4. abi ne var karsi rakibi sinirlendirmek icin yapilan seyler bunlar holiganizmin kabul edilebilir ve son noktasi. yani ne zamandan beri tribundeki taraftara bakarak ulke analizi yapiliyor. ayrica mac girisi aramalari diyorsaniz gecen sene bordoux deplasmanindaydik ve bizimde tasagimiza kadar aradilar. sebebte cok gecerli zira ordaki ua almanya grubu o kadar aramaya ragmen stadin icinde doner bicagi soktular ,sahaya attiklari mesalelerde cabasi.her sene 3 buyuk takimlar nice maca gidiyorlar avrupada deplasmanda birakinda o kadar tecrubeye sahip olsun elin oglu. her mac ayni cunki. suc bulunacaksa her deplasmana cihada savasa gidermis gibi hazirlanan gurbetcilerdir.bizde zevk aliyo degiliz tasagimizin mincik mincik edilmesinden ama adamlar biliyolar bu turkler illaki bisey sokuyor stada.

  5. Aslinda Ispanyol polisi bu tur olaylar yuzunden zaten sabikali; gecen yilki A. Madrid-Marsilya macindan sonra epey bir tantana kopmus, Fransizlarla (medyasi dahil) epey papaz olmuslardi. Keza ayni gece oynanan A. Bilbao-Anderlecht macinda da bayagi ortalik karisti. Ille laf sokacagiz diyorsaniz, elimde pankart yazip kapalinin tam ortasina asma imkani olsaydi,”True! Turkey is more than Europe!” yazip asardim. Ayrica adamlar zaten bunu siz orada, biz ekranlari basinda cileden cikalim diye yapiyorlar. Buna kizmak tam onlarin istedigi kivama gelmek aslinda.

Yorumlar kapatıldı.