Madrid’te bayram havası

Barcelona sezonun ilk mağlubiyetini 2-1’lik skorla Vicente Calderon’da Atletico Madrid’ten aldı. Bütün hafta bahsedilen defansif sorunlar yetmezmiş gibi maçın daha 1. dakikasında Keita’nın da sakatlanması ve Pedro’nun oyuna girip Iniesta’nın ortaya çekilmesi Tiago-Assunçao ikilisi karşısında Barca orta sahasını oldukça yumuşattı. Araya atılan topla gelen Forlan golü ve Simao’nun frikiğinden sonra Ibra Barca’yı ümitlendirdi ancak alıştığımız rakibi pas ambalesi yapan Barcelona’dan bugün eser yoktu.

En son 9 ay önce Osasuna’ya yenilen Barcelona eninde sonunda ligde maç kaybedecekti. La Liga’nın ez zor deplasmanlarından birinde ve Atletico gibi Barca’ya hep ters gelen bir takıma yenilmesi normal karşılanabilir. Şehrin diğer takımı Real’in bugünkü skora Atletico’lulardan bile daha çok sevindiğini tahmin edebiliyorum. Puan farkı 2’ye indi ama heyecena gerek yok, Bernabeu’da telafisi rahat olur.

4 gün sonraki rakip Atletico için kuralar ilk çekildiğinde “şu an sürünüyorlar ama 2 ay sonra ne olur bilinmez” demiştik. Hem de ne bilinmezmiş(!) Adamlar dünyanın en iyisi olarak kabul edilen Barcelona’yı yenmenin moraliyle karşımıza çıkıyorlar. Agüero-Forlan zaten bir dert ama Reyes de çok etkili bu ara.

Defansif anlamdaki sıkıntılarını es geçmeyelim yanlız. Ben orada gol bulacağımıza çok inanıyorum. Sonuçta bize karşı Barcelona’ya oynadıkları gibi oynamayacaklar. Barcelona’yı beklediler, üstlerine çektiler ve araya attıkları toplarla pozisyon buldular ki bu Agüero ve Forlan’ın en verimli olduğu oyun stili.

Madrid’te moraller yerindeyse eksiklere rağmen haftayı dinlenerek ve liderliği alarak geçiren Galatasaray’da da moraller yerinde. 4 gün sonra el mi yaman bey mi yaman Madrid’de hodri meydan.

“Madrid’te bayram havası” için bir yorum

  1. Uefa şampiyonu olduğumuz zaman kendime uğur yapmıştım maçtan önce umutsuz olduğumda,bu sefer olmicak galiba dediğim de sanki bana inat daha iyi oynadılar..Şimdi de ozaman ki kadar umutsuzum..Umarım herşeyden önce futbolun uğuru, şansı yanımızda olur ya da top bizi sever..Lig hersene aynı lig,kupa malesef hersene ki gibi olmasa da seneye de aynı kupa.Avrupa kupaları ise bir bayram havası.Size de avrupa maçları aynı stadda bile olsa televizyonda daha bi şık gözükmüyo mu? Türk takımlarının başarısını izlediğim kadar başka hiçbir futbol organizasyonundan bu keyfi alamıyorum. Gerçek Türk takımlarının gerçek yeri olmalıdır..Düşünsenize bir gün lufthansa’nın galatasarayı taşımak için milyon eurolar verdiğini:)
    Şimdi forvetsiz morvetsiz formsuz antalya’ya elenmiş galatasaray ispanyada atletico madride çaksa ‘avrupa destanı’ olmaz mı:)

Yorumlar kapatıldı.