Kayseri öncesi

Antalya’daki kötü futbol ve yenilgi sonrası bu akşam Kayseri’de çok kritik bir maça çıkıyoruz. Geçen haftadan beri Kayseri’nin kamoyuna yaptığı açıklamalar maç öncesi ortamı gerdi de gerdi. Gerçi Adnan Polat’ın maçtan iki gün önce yaptığı “kasaplar” açıklaması da doğruluğuna katılmama rağmen zamanlama açısından yanlış oldu. Bu gelişmeler sonrası zaten sert ve mücadele dolu geçmesi beklenen maç farklı bir boyut kazandı. Futbolcular motive, taraftarlar stada ücretsiz ulaştırılıyorlar, çaylar ve kuru pastalar şirketten.

Son olarak sakatlar listesine Jo’nun da eklenmesi Galatasaray adına Kayseri deplasmanındaki en büyük sıkıntı ancak Atletico Madrid maçlarında da statü nedeniyle Jo’suz olacağımızı düşünürsek bu akşamki Kayseri ve çarşamba günkü Antalyaspor kupa rövanş maçları iyi bir test olacak. Bana sorarsanız bu takımda Baros, Jo ve Kewell yokken tek forvet oynayabilecek tek isim Keita’dır. Eğer kanatta oynarken yaptığı fantastik ancak zaman zaman oyunu yavaşlatan hareketleri forvet oynarken yapmazsa hızı ve gücüyle rakip stoperleri çok zorlar. Arda’nın forvette düşünülmesine ise tamamen karşıyım. Arda gibi yaratıcı ve serbest oynadığı zaman rahat eden bir adamın iki stoper arasında eriyip gitmesine dayanamıyorum. Bursaspor maçı bunun en güzel örneğidir.

Bu akşam sahaya şu ilk 11’le çıkacağımızı tahmin ediyorum;

Leo Franco, Uğur, Neill, Servet, Caner, Mustafa Sarp, Mehmet Topal, Elano, Gio (Emre Çolak), Arda, Keita

Kalede Leo Franco’ya dayanamıyoruz ama Rijkaard’ın keseceğini hiç zannetmiyorum. Balta’nın sakatlığı sebebiyle Caner bekte. Topal düzeldi kadroya girebilir. Antalya maçında dökülenlerin başında gelen Barış’ın yerine sağ çizgide Gio sürprizi bekliyorum. Belki Emre Çolak da olabilir.

Kayserispor’da bizi en çok zorlayacak isimse tartışmasız Makakula. Cangele ile beraber ligin en formda ikilisi diyebiliriz. Soldan Mehmet Eren’in bindirmelerinde Uğur’a çok iş düşecek. Erken kart görürse ilerleyen dakikalarda sıkıntı olabilir.

Ligin en zor deplasmanlarından birinde bu akşam alınacak 3 puan ilerleyen günler için çok önemli. 3 puan moraliyle çıkılacak bir kupa rövanşı ardından fikstürde gözüken Ankaraspor maçı yüzünden dinlenilerek geçirilecek bir hafta sonu ve Madrid deplasmanına gidiş…

“Kayseri öncesi” için 7 yorum

  1. sarp takmdaki tek diri ve dişli adam olarak göze carpıyo..yıldız transferler sonrası sakatlar falan da derken kadro olarak yumuşadık..aslında sağ cizgide dökülen barış göbekte oynarsa bu eksikliği gideremez mi sence koko ? sonucta en iyi yaptığı iş pitbull gibi oraya buraya saldırmak :))))

  2. ortaya aldın mı da kendini lampard sanıyor bazen halbuki sen gattuso’sun diye sarsmak istiyorum kendisini

  3. @ koko, bgn hurriyet’in internet sayfasında Jo’nun 3 diil 7 hafta sahalardan uzak kalacağı yazıyor. Her hangi bi duyum warmı sende??

  4. öle bişey doruysa yuh yani artk bukdr mı şansızlık olur ya..

Yorumlar kapatıldı.