McCarthy ve Halil

Ocak ayı transfer döneminde adı Galatasaray’la da anılan iki forvet Blackburn’lu Benni McCarthy ve Schalke’li Halil Altıntop kulüplerinden ayrıldılar.

Güney Afrika Milli takımında da görev yapan 32 yaşındaki McCarthy’nin bir süredir kulüp içinde kişisel problemleri vardı. Son olarak cuma ve pazartesi yapılan antremanlara izinsiz olarak katılmadı. El değiştirdikten sonra transferde forvet arayışına yönelen ve geçici bir çözüm arayan West Ham de bu problemden yararlanmayı bildi. Blackburn’le 2.25 milyon pound karşılığında anlaşma sağlandı. Carlton Cole ve Diamanti’nin yanında McCarthy de tecrübeli bir isim oldu. Kümede kalma şansını arttırmak için güzel hamle.

Bizlere daha yakın olan, her transfer döneminde medyamıza göre 3 büyüklerden birine transferi direkten dönen Halil Altıntop ise sezon sonuna kadar satın alma opsiyonuyla birlikte Skibbe’nin takımı Eintracht Frankfurt’a kiralandı. Schalke’nin başına Felix Magath geldiğinden beri fazla şans bulamıyordu. Buna rağmen her fırsatta takımdan ayrılmak istemediğini söyleyen Halil’in bu transferi oldukça sürpriz oldu. Madem ayrılacaktı bari kiralık olarak Galatasaray’a gelseydi, Avrupa’da da oynardı demeden edemiyorum kendi kendime… Aklındaki asıl amaç sıradan bir takımda bile olsa kariyerine Avrupa standartlarında devam etmek heralde. Haksızsın da diyemem kendisine.

“McCarthy ve Halil” için bir yorum

Yorumlar kapatıldı.