Angola 2010

Cuma akşamı yaşanan olay sonrası Afrika Uluslar Kupası ciddi bir darbe aldı. Togo önce turnuvadan çekildiğini açıkladı daha sonra devam ediyoruz dedi. Adebayor resmi internet sitesinden İngiltere’ye geri dönüyorum diye açıklama yaptı ancak son kararının ne olduğunu bilmiyorum. Takım arkadaşlarını yanlız bırakmaz diye düşünüyorum. Premier League yöneticileri turnuvanın iptalini istedi ama Afrika Futbol Federasyonu(CAF) güvenlik önlemleri arttırılacak ve devam edeceğiz dedi.

Tüm bu gelişmelerin ardından bugün saat (TSİ) 21.00’de Angola-Mali maçıyla ilk santra yapılacak. Angola 2010’a saatler kala son kez gruplara, takımların teknik direktörlerinin ve yıldız oyuncularının kimler olduğuna bakalım;

A Grubu

Angola; Teknik Direktör – Manuel Jose, Yıldız – Manucho (Real Valladolid) Mali; Teknik Direktör – Stephen Keshi, Yıldız – Frederic Kanoute (Sevilla) Cezayir; Teknik Direktör – Rabah Saadane, Yıldız – Karim Ziani (Wolfsburg) Malawi; Teknik Direktör – Eli Cohen, Yıldız – Essau Kanyenda (Kamaz)

B Grubu

Fildişi Sahilleri; Teknik Direktör – Vahid Halihodžic, Yıldız – Drogba (Chelsea) Gana; Teknik Direktör – Milovan Rajevac, Yıldız – Essien (Chelsea) Burkina Faso; Teknik Direktör – Paolo Duarte, Yıldız – Jonathan Pitroipa (Hamburg) Togo; Teknik Direktör – Hubert Velud, Yıldız: Adebayor (Manchester City)

C Grubu

Mısır; Teknik Direktör – Hassan Shehata, Yıldız – Mohamed Zidan (B.Dortmund) Nijerya; Teknik Direktör – Shaibu Amodu, Yıldız – Yakubu (Everton) Benin; Teknik Direktör – Michel Dussuyer, Yıldız – Stephane Sessegnon (PSG) Mozambik; Teknik Direktör – Martin Nooij, Yıldız – Simao (Panathinaikos)

D Grubu

Kamerun; Teknik Direktör – Paul Le Guen, Yıldız – Eto’o (Inter) Tunus; Teknik Direktör – Faouzi Benzarti, Yıldız – Issam Jemâa (Lens) Zambia; Teknik Direktör – Herve Renard, Yıldız – Collins Mbesuma (Moroka Swallows) Gabon; Teknik Direktör – Alain Giresse, Yıldız – Daniel Cousin (Hull City)

Son şampiyon Mısır, Kamerun ve Fildişi sahilleri turnuvanın favorileri. Benim favorim ise Fildişi Sahilleri. Hem oynadıkları futbol hoşuma gidiyor hem de tek tek beğendiğim oyuncuları var. Hatta şöyle diyeyim daha çok erken ama 6 ay sonraki Dünya Kupasının sürpriz takımı olacaklarını ve en az yarı final yapacaklarını düşünüyorum.

“Angola 2010” için bir yorum

  1. Fildişi ve Kamerun kadro kalitesi olarak çok üstünler. Ancak son 10-15 yılda Kuzey Afrika Arabikleri de güzel sonuçlar alıyor. Kendilerini geliştirdiler.

Yorumlar kapatıldı.