Afrika Uluslar Kupası taramalı başladı

Afrika Uluslar Kupasında ilk santra Pazar günü yapılacaktı ancak bu akşam saatlerinde Angola’dan gelen haberle işler karıştı. Togo Milli takım otobüsüne taramalı tüfeklerle ateş açıldı. Otobüs şöförü olay yerinde hayatını kaybederken 3 futbolcu ve 3 federasyon görevlisi yaralandı. Özellikle Rumen ekibi FC Vaslui’de oynayan 22 yaşında Akakpo‘nun durumu ciddi. 2 kurşun isabet etmiş ve çok kan kaybetmiş.

Togolu futbolcular yaşadıkları şok nedeniyle turnuvayı boykot etmek istediklerini açıkladılar. Afrika Futbol Federasyonu(CAF) olay sonrası hemen toplandı. Toplantıdan çıkan sonuç turnuvanın devam edeceği. Hatta Togo Milli takımının otobüsle değil uçakla Angola’ya gelmesi gerekirdi gibi bir açıklama yapmışlar.

Bu turnuva öncesi en korkulan şeylerden biriydi böylesine bir olay. Korktukları başlarına geldi. 6 ay sonra da Güney Afrika’da Dünya Kupası var. Angola bambaşka bir yer ama güvenlik tamamen sağlanmadan, hayat garantisi verilmeden hiç bir ülke Güney Afrika’ya ayak basmaz.

link: http://www.dailymotion.com/video/xbsjm9_cnn-togo-attack_sport

“Afrika Uluslar Kupası taramalı başladı” için 3 yorum

  1. […] Cuma akşamı yaşanan olay sonrası Afrika Uluslar Kupası ciddi bir darbe aldı. Togo önce turnuvadan çekildiğini açıkladı daha sonra devam ediyoruz dedi. Adebayor resmi internet sitesinden İngiltere’ye geri dönüyorum diye açıklama yaptı ancak son kararının ne olduğunu bilmiyorum. Takım arkadaşlarını yanlız bırakmaz diye düşünüyorum. Premier League yöneticileri turnuvanın iptalini istedi ama Afrika Futbol Federasyonu(CAF) güvenlik önlemleri arttırılacak ve devam edeceğiz dedi. […]

  2. […] Futbol Konfederasyonu Angola yolunda kafileden 3 kişinin hayatını kaybettiği bir silahlı saldırıya uğrayan ve bu sebeple Afrika Uluslar Kupasından çekilen Togo’yu 2012 ve 2014 yıllarında […]

Yorumlar kapatıldı.