Alan Kardec Benfica’da

Mali kriz Vasco Da Gama’yı fena vurmuşa benziyor. Dün Alex Teixeira’yı 6 milyon euroya Shaktar’a sattılar, bugün de ellerindeki bir diğer genç yetenek 20 yaşındaki Alan Kardec’i 4.5 milyon euroya Benfica’ya sattılar.

Daha önce 15 defa Brezilya genç Milli takımlarında forma giyen Kardec, geçen sezonun bir kısmını Internacional’da kiralık olarak geçirdi. Forvet mevkiinde görev yapan Kardec, fiziki yapısı ve bitiriciliğiyle bana geleceğin Adriano’su olabileceği sinyallerini veriyor. Umarım huyu benzemez.

Kardec’le Inter ve Juventus da ilgileniyordu ancak tercihi Benfica olmuş. Güney Amerikalı futbolcuların Avrupa’ya uyum sağlayabilmesi için Portekiz en ideal ülke. Bunun bir çok örneği var. Bu arada Kardec’in Benfica’ya transferiyle sezon başında Barcelona’dan kiralık olarak kadroya katılan Keirrison geri gönderilebilir. Bekleneni hiç veremedi genç forvet. Yanlışım yoksa sezon başından beri sadece 4-5 maç oynadı ve golü yok. Tabii Cardozo ve Saviola gibi isimler varken şans bulmak o kadar da kolay değil. Bakalım Alan Kardec neler yapacak…

“Alan Kardec Benfica’da” için bir yorum

Yorumlar kapatıldı.