B-aydın

Aydın’a daha önce de çok söylenmişliğim vardır. Konya’da bir gol attı çıktı ortaya. Arda’dan daha yetenekli bekleyin geliyor dediler. Her gelen bir şans verdi; ha gayret oldu olacak bu çocuk diye ama bekle bekle nereye kadar? Biraz hırs, biraz istek, Galatasaray takımında oynuyorsun o formanın hakkını vermek için biraz savaşmak… Hiçbirinin kırıntısı yok.

Bu gece Sturm Graz maçında bir şans daha verilmiş sana. (Tamam belki mevkisinde oynamadı ama forvette takımın gole en yakın ismiydi.) Formayı kapmışın, insan 1 gol atmak ister, biraz yırtınır ama yine yok yok yok… Kaleciyi çalımlıyorsun ama kendine o kadar inanmıyorsun ki sağa ya da sola vuramayıp kalenin ortasındaki defansı nişanlıyorsun. İki pas yapamayıp sonra arkanı dönüp tıngır mıngır umursamaz şekilde yürüyorsun.

Artık spikerin her Aydın deyişinde içim sıkılıyor. Yeter! Bu kadar şans verilip değerlendirememek bu formaya saygısızlıktır, ayıba girer. Ocak ayında kiralık filan değil, direk bonservisiyle verilmeli. Gün gelir iş işten geçince hatırlar belki verilen bu şansları diyeceğim ama o kadar umursamaz ki aklına bile gelmez…

“B-aydın” için 19 yorum

  1. maçı nasıl izliyorsunuz anlamadım
    kaçırdığı golde gol pozisyonunu yoktan kendi çıkardı avuta atsa kızılmaz genelde bu pozisyonlara neymiş adamın üstüne atmış adam bir kere koşuyordu o da ortaya attı garanti olsun diye(forvet değil kendisi uzaktan abanır genelde şut şansı bulursa köşeye plase mi bekliyordunuz) defansa çarptı gitti

    he aydının futbolcu olarak eksiğini de söyleyeyim pozisyon alma bilgisi sıfır- çok acil güvene biraz da kendi mevkisinde deneyim şansına ihtiyacı var bir de(artık psikolog mu tutulur kiralık mı verilir bursa gibi bir takıma bilmem)

    keita ile aydın dışında atak pozisyonu yaratan insan evladı olmadı maç boyu(ataklarda da bu ikisi ver kaç yaptı zaten) servet topa kafa vurmak yerine topu bekledi netekim o pozisyon sonunda gol yedik ama servete laf yok ilginç

  2. aydının neler yapabilip neler yapamadığını zaten biliyoruz. hızı ve teknik kapasitesiyle her zaman etkili olabilecek bir oyuncudur kendisi. varsın sırtında 2 tane 195 lik oyuncu varken ve herhangi kaliteli bir pas alamadan oynasın. olmayacak demek ne kadar kolay bişeydir.. olduğunda bak değişti oldu diyip çevrilebilir..
    herkes başkan dahil bu çocuktan ümidini kestiğinde, önünde kesmesi gereken kewell keita arda varken.. 4 maçta bir belki oynayıp neyi göstermesini bekliyorsunuz.. çalışkan olmamak mücadele etmemek bunlar sadece 1 tane maç öncesi konuşmasıyla bu çocuğun kafasına girilerek gerçekleştirilebilir.
    bir gazetede yeteneğin için yazmaya başlayıp 2. yazında olmuyor olmuyor homurtuları duymaya benzer bu durum. homurtu yükseldikçe sen küçülürsün, birgün gelir yayın yönetmeni çok şans verdik ama olmuyor der.. ondan sonrada sen oturur yazı yazarsınnn?

  3. @ ilkin nasirov; maç satılıktı ne demek ya? evet başkan maç öncesi soyunma odasına inmiş, rijkaard ve futbolculara para aldık sattık maçı oynamayın demiş…

  4. @kanzuk; fark ettiyseniz genel bir maç yazısı yazmadım zaten. formalite maçıydı ve yenildik. o yüzden servet ya da bir başkasının performansını tek tek değerlendirmedim. daha önceki maç yazılarında bu eleştirileri görebilirsiniz. özellikle servet ve uzun top sevdasına baya takmışlığım vardır. aydın konusuna gelince ise; olay sadece bu maç değil. ne zaman çıksa oynasa bir isteksiz, bir umursamaz. kötü oynarsın, formda değilsindir lafım yok ama umursamaz olması düşündürücü. kendisi daha önce feldkamp zamanında istanbul belediyeye gitti geldi ancak hala aynı değişen birşey yok. bu kadar senedir bu takımda ama kendini geliştirmeye niyeti yok. o yüzden bu saatten sonra şansını keybetmiştir bana göre. bir de keita ile yaptığı (bana göre yapamadığı) ver kaçlardan bahsetmişiniz. özellikle ikinci yarı pozisyon olabilecek hiç bir ver kaçta doğru pas veremedi ya kısa ya sert… ama işte herkesin futbola bakış açısı farklı, olayı güzel yapan da bu….

    @cross-over; bakın aydın bugün forvet oynadı. bundan önceki şans bulduğu maçlarda doğru pozisyonunda oynadığında farklı mıydı? her maç izlediğimde gördüğüm isteksiz, umursamaz tavırları benim derdim. bir örnek vereyim yaser geldi bu takıma ki hiç sevmem ve futbolculuğunu hiç beğenmem ama adam hırslıydı çabalıyordu, yaser’deki hırsın yarısı aydın’da olsa kimbilir neler yapacak… başkan dahil herkes umudunu kesene kadar kaç sene geçti? bu ne 1. maçı ne de 10. maçı. her gelen hoca şans verdi takımda tuttu ama kendini geliştirmek, göstermek için hiçbir şey yapmıyor…

  5. @koko; yetti artık..selocan la maçtan sonra ilk konuştuğumuz şey aydındı..olmaz böyle bi adam yaaa..
    @kanzuk & @cross-over
    aydın pozisyonu kendi yarattı diye golü kaçırsın mı beyler?? nasıl bi mantığınız var??
    oraya kadar herşey güzel, almış topu (kendisinden hiç beklenmeyecek bi şekilde mücadele edip adama basıp topu alarak!!!), kaleciyi çalımlamış (ne gerek varsa), kale önünde ve bi kaç metre önundeki adamın tam üstüne atıo topu..
    aslında ben ondan adamı da calımlamasını beklerdim.
    noolucakki kaptırsın.
    alt tarafı garantilememize ragmen avrupa kupası maçı.
    çok da ciddi olmamıza gerek yok.
    çünkü aydın messi falan..gol atmaya maçın adamı olmaya doymuş.. onu atmasa da olur baba…
    var mı böle bişey yaaaaa..hazırlık maçı diil bu.. ama aydın hazırlık maçlarına alışık zaten, daha da fazlasını işallah galatasaray’da hakedemez…kaç senedir üstüne hiç bişey koyamadı futbolunun .
    kimse aydın’a yeteneksiz demedi…eğer yeni basladıysanız siteye girmeye daha önce aydın hakkındaki koko’nun yakınmalarını kaçırmıssınızdır.
    asıl bahsettiği olay adamın isteksizliği..
    siz de haklısınız aydın kendi mevkisinde oynamadı.. belki de bu sebeple ,kaleyle arasında sadece kaleci olmayan tek bi oyuncu varken golü atamadı..
    belki de bu sebeple, keitayla ver kaç larda saçma sapan yerlere pas attı..
    belki de bu sebeple ,ben bu maç forvetim deyip iki adım geri gelip top almaya kasmadı ve dakikalarca adı duyulmadı…
    ne de olsa kendi mevkisinde diildi..tüm bunları yapmaya ( yapamamaya) hakkı var..

  6. şu konya maçı bu çocuğun sırtında yük oldu kaldı. Keşke atmasaydı o gün o golüde herkes herfırsatta onu malzeme etmeydi.
    bu yazının birebir kopyası futbola dair her sitede her blogda mevcut.
    bence yeter artık bunları yaza yaza çocuğun morali yerle br oldu.

    Aydın o golü attığında 17 yaşındaydı.
    o gün maçta kadroda kendinden yaşca büyük olan ve o golü atması gereken bir sürü oyuncu varken çıktı attı.
    aydın şu an 21 veya 22 yaşında daha gencecik bir adam.
    neyin telaşındayız ağbi ben onu anlamadım.
    nedir yani aydın dan ne bekliyoruz?

    bence aydının neler yaptığıını yazmak yerine ydından ne belediğinizi yazın bir değişiklik olsun.
    eleştirim içinde kusura bakma Koray :o)

    Saygılar..

  7. @koko haklısın lafım yok. şu adamın yaptıklarını daha dorusu yapamadıklarını en ii sen anlatıosun. ama hala içimden, bnde beklemio diilim bu herif geçicek sağ kanada şov yapıcak die. konya maçında notumu vermiştim bu çocuk defansa hiç gelmioo takımı zora sokuo ama ofansif yanıda bi başka die. golde bile ümit karan bekleyip onun gelmesi lazımken geriye ümit gelmişti ve atak öle başlamışti. ama nedense bnde hala ya kalsın şu cocuk olucak bi soraki maç hissiyatındayım..

  8. Beyler bence bu maç satilikti. Onun için Aydin o topu sirf defansdaki oyuncunun üzerine vurdu. Servet ve digerleri çok umursamazdilar o gece. Benzer senaryonu Fener maçinda da göre biliriz. . .

  9. aynısını bn dün maçta dedim…adam sanki formasını garantilemiş her maç galatasarayda oynuyor, kendini ispatlamış gibi oynuyor..ne bi pres var ne bir istek…daha topu aldığında hayatta atamaz dedim…yüzümü yine kara çıkarmadı..bu adama yeteneği var diyende futbol’un f sini bilmiyor..mehmet güven 1 bu 2 hangi torpille A takıma çıkıyolar araştırmak gerekir..1 adam 5 yılda kendisini ispat edememişse ondan bişey beklememek gerekir..mesela bi adam girdi son 15 dk. çetin güngör diye dümdüz bi adam…ya çokmu arıyorlar böyle adamları A takıma çıkartıyorlar,koskocoman türkiyedeki her genç galatasaray alt yapısında oynamak ister çok yetenekli olanları var,yeni arda turanlar var ama hangi gözle seçiyolar bilmiyorum… paf takımda cem sultan,anıl dilaver diye çok daha yeteneklileri var eski yıllarda mehmet düz vardı hepsi yok olup gidicek..

  10. koko nasıl aklına aklına gelmez yaa maçı sattığımız..!!??!!??!!??!!??
    bence aydın yeteneksiz bi adam diil..hırssız isteksiz herseyi elde etmiş gibi oynuo, zaten 40 yılda 1 forma şansı buluo ama adamın umrunda diil kendini göstermek..
    mesela şu dünyada en nefret ettiğim insan sabri yeteneksiz olmasına rağmen inanılmaz hırslı,istekli..aydında onun 10 da 1 i yok.
    çetin girdi demişsiniz son 15 dakika..bence hiç göze batmadı..baya heyecanlıydı ilk defa ilk 18e girdiği we avrupa kupası maçında oynayabildiği için.. 15 dakka boyunca pas hatası yapmadı.. bi pozisyonda top ayağına gelince çok soğukkanlı davrandı – mustafa sarp’ın verdiği bi pas sonrasından bahsediorum…
    ayrıca top onda diilken 3 kere kanattan kaçtı ama pas alamadı boş olmasına ragmen..
    keşke alpaslan ın yerine o oynasaydı da daha cok görebilseydik nasıl bi çocuk olduğunu..

  11. Ben Aydın’ı savunanları anlamıyorum arkadaş. Yani bu takımda Uğur da Aydın kadar, hatta Aydın’dan çok daha az süre şans buluyor. Hiç bir Galatasaraylı’nın çıkıp Uğur’a laf ettiğini duymadım bugüne kadar. Tam aksine geleceğin kaptanı diyorlar. Savaşçı, çıktığı her maçta istekli. İyi de kötü de oynasa alkışlanan bir adam bu Uğur. Peki ya Aydın bunların hangisine sahip ? Bu adamın nesini savunuyorsunuz. Bakın çıkıp Aydınla banko oynayan Arda’yı kıyaslamıyorum. Aydın’dan çok daha az şans bulan Uğur ile kıyaslıyorum. Bırakın gitsin, kiralayalım Sercan’a karşılık verelim ne yaparsak yapalım. İçinde Galatasaray ruhu taşımayan bu adamı gönderelim. Ya da akıllansın Uğur’dan örnek alsın.

    Ama tabi maç satılık olduğu için 🙂

  12. Son aldığım habere göre Almanya yerel mahkemesi bu maçı da izlemeye almış. Yapılan araştırmalar sonunda maçın satılık olduğu ve bu maç sayesinde kazanılan paralarla Graz’ın Gordonu BJK’dan alacağı, Galatasaray’ın ise Aydın + 5 milyon euro vererek Sercan’ı alacağı iddia edilmiş.

  13. bu idda basına sızmasın yer yerinden oynar seni beni de alırlar soruşturma kapsamına 🙂

  14. Aydın ve Sabri şu takımda günah keçisi olan adamlardır. Misal Uğur’u kimse eleştirmez, hatta herkes ideal 11’ine kafadan koyar, maçta hangi hareketi yapsa çok beğenir.

    İstanbul BB maçında Uğur felaket bir oyun oynadı. Antalya maçında da aynısı. Her topa girişi potansiyel kırmızı kart, olumlu manada birşey üretemedi iki maçta da. Yaptığı kötü ortalar, pas hataları bir dolu. Ama sorsan kimse hatırlamaz bunları. Ama İBB maçında Kewell’ın attığı gol desen herkes ortayı Uğur’un yaptığını söyler. Bu nasıl bir bakış açısıysa anlamadım.

    O maç Sabri yapsaydı bunları bugün gene günah keçisi olacaktı. Uğur olunca kimse elleşmiyor. Aynısı Fenerbahçe’de Gökhan Gönül için geçerli. Bir kere insanların gözünde über mertebesine gelmiş bu adamlar, o yüzden kimse hatalarını görmüyor, eleştirmiyor.

    Halbuki Sabri oyuna katkı olarak Gökhan’dan da Uğur’dan da kat kat iyidir. Gökhan 5 maç arka arkaya iyi oynamış mıdır hiç? İstikrarlı diyebiliyor muyuz? Hayır. Ama yetenekli oyuncu mertebesine geldi ya bir kere, daha ötesi yok.

    Aydın’a gelene kadar çok başka adamlar var eleştirilecek, önce onları bulsun herkes.

  15. […] En değerlendiremeyen yine Aydın diye hiç başlamayacağım, geçen hafta söyleyeceğimi söyledim ama bu çocuğu hala savunanlar var onu da hiç anlamış […]

Yorumlar kapatıldı.