FIFA’nın ayıbı

FIFA resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla pazartesi günü Zürih’te çekilecek olan play-off eşleşmelerinde Fransa, Portekiz, Rusya ve Yunanistan’ı seribaşı ilan etti. Play-off oynayacak diğer ekipler İrlanda Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Ukrayna ve Slovenya karara tepkili.

Haklılar tabii. Dünya Kupasını daha çekici hale getirmek için devlerin elenmesini istemiyorlar. Öbür ekipleri çıtır çerez diye yiyecekler. Ayıptır.

“FIFA’nın ayıbı” için 6 yorum

  1. Bu iş, yıllardır böyle. Zaten normal olan da bu. Nasıl gruplar belirlenirken, takımlar torbalara ayrılıyorsa; play-off’ta da “seri başı olanlar”, “seri başı olmayanlar” diye ayrılmaları gayet mantıklı.

  2. gruplar konusunda haklısın ama daha önceki hiç bi dünya kupası playoff’un böyle bir uygulama yapılmamıştı. Şimdi neden?

  3. Acikcasi, eger ilk basta kuralar cekildiginde ve izlenecek yol haritasi belli oldugunda boyle bir seribasi-seribasi olmayan ayrimi yapacagiz dedilerse basimin ustunde yerleri var… fakat bu milli ara sirasinda ne boyle bir sey duydum ne de okudum. o yuzden tek kelimeyle kepazelik diyorum. bi de fifa web sitesinde rusya’yi seribasi yapma sebebini euro 2008’de yari final oynamalarina baglamis. neredeyse 1988 yilinda yari finalde oynadiktan sonra (ki o zaman hepimizin bildigi sscb idiler) tek basarilari buydu zaten. kazmalar toplulugu yunanistani da herhalde 2004 avrupa sampiyonu (teee 6 yil oldu neredeyse) diye seribasi yaptilar. yunanistan 2006 dunya kupasina gidemedi ama ukrayna hem de turkiyeli yunanistanli gruptan grup birincisi olarak gitti. neye gore karar verdiler, nerelerinden boyle bir sey uydurdular anlasilir/inanilir gibi degil. ne yalan soyleyeyi, eger ukrayna da imparator olsam direk takimi cekerdim elemelerden, fifayi da rezile tmek icin elimden geleni yapardim.

Yorumlar kapatıldı.