Tesadüfe bak sen! Elano Galatasaray’da!

Geçen gece durup dururken aklıma gelmişti Elano. Şimdi de Galatasaray’a gelmiş Elano:)

Profesyonel futbolculuk kariyerine Santos’ta başlayan Elano, 2005 yılında Shakhtar’a transfer olmuştu. Shakhtar’da geçirdiği başarılı 2 sezonun ardından Premier League’in yolunu tutan Brezilyalı, 2007′den beri Manchester City forması giyiyordu.

Brezilya Milli takımın banko oyuncularından olmasa da zaman zaman kadroda yer bulan ve ortasahanın neredeyse her yerinde rahatlıkla görev yapabilen Elano, özellikle dribbling ve frikikleriyle ön plana çıkıyor. Manchester City’de oyun kuruculuk yapan Brezilyalı’nın vizyonu, yaratıcılığı ve penaltı ustalığı da diğer öne çıkan özellikleri.

Galatasaray’ın 3’lü orta sahasına ilaç olacağı kesin. Yıllardır çektiğimiz duran top sıkıntısının biteceğine de oldukça seviniyorum. Rijkaard, Keita derken Elano daha da büyük bir isim oldu. Adnan Polat, Haldun Üstünel ve tüm Galatasaray yönetimini böylesine büyük bir okazyon gerçekleştirdikleri için ayakta alkışlamak lazım. Hücum hattımızdaki isimleri bir kağıda alt alta yazınca bile heyecanlanıyorum. İzlemesinin daha da büyük keyif olacağı kesin.

Türkiye adına son yılların en büyük transferi desem abartmış olmam heralde. Hayırlı olsun Galatasarayımıza!

Şöyle de bir frikik ön gösterimi yapalım;

link: http://www.dailymotion.com/relevance/search/elano/video/x6p02e_elano-freekick_sport

“Tesadüfe bak sen! Elano Galatasaray’da!” için 44 yorum

  1. KOKO SANA TEŞEKKÜR EDİYORUM.NORMALDE SENİN SİTENİ HEP TAKİP EDİYORUM AMA HİÇ YORUM YAZMIYORDUM.VALLA RENKDAŞIM HELAL OLSUN SANA BAZILARI GİBİDE DEĞİLSİN.ŞİFREYMİŞ ZARTIYMIŞ ZURTUYMUŞ.
    TEŞEKKÜRLER KOKO 😀

    TEŞEKKÜRLER HALDUN ÜSTÜNEL:D

  2. koko isaret fisegini cakmisti yine 🙂

    Iyi transfer, guzel transfer ama transfer heyecaniyla adami oldugundan buyuk sekillere sokmayin kafanizda. Sonra uzuluyorsunuz. Yazini sonunda biraz abartmissin sanki cunku. Bu ulke Roberto Carlos’lar, Hagi’ler, Ortega’lar, Anelka’lar, Kewell’lar gordu.

    Gelgelelim Turkcell Superlig hic bitmesin, hatta 3G hizinda baslasin cunku senlik olacak:

    Bir kere ben simdi basinimizin Elano’nun kac Alex edecegine karar vermesini dort gozle bekliyorum.

    Sonra Elano ile Arda beraber oynar mi mesela?

    One minut, Mor forma giymem ben der mi acaba Elano? 😉

    GS’ye hayirli olsun. Umarim Pelincoln gibi husran olmaz.

  3. Hem caliskan hem gosterissiz, kisacasi bal yapan ari..

    Hala akilci bakinca defans hattinin cok zayif oldugunu dusunuyorum.

    Galatasaray bir sezonda bu kadar flas transfer yapmadigi icin heyecanlanmamiz normal 🙂

  4. @muzo; saydığın isimlerin büyüklüğüne katılıyorum ama yazının sonunu abarttığımı hala düşünmüyorum.
    sen şimdi pelincoln’ü ve basının soracağı soruları bırak da aziz başkanınızdan galatasaray’dan arda’nın yerine haldun üstünel’i almasını isteyin fenerbahçe’ye:)

  5. @koko yok artik ali sami. iki saglam transfer kivirdi diye daglari asan sozler kullanma. yillardir aziz baskan catur cutur getirirken imrendiginiz cok belli oluyor.

  6. Abi sen onu cidden bizim FM gunlerimizi anmak icin yazmamis miydin? Sasirdim yaa, tesadufe bak sen:)

    Elano ve Cem, Cem ve Elano… Ahhh ah ah Amerika’ya nasi doncem!

  7. Kesinlikle cok iyi bir oyuncu, artik Galatasaray frikik veya korner kazaninca “SABRI GITMEYE ORAYA S…… GIT TOPUN BASINDAN, OFFFF SABRI” diye bagirmama gerek kalmicak, Elano kardesim hepsini kullanicak.

    Yanliz Elano dan uclu orta sahada istedigimiz verimi alabilirmiyiz onu bilemiyorum.Tamam Lincoln ve Alex e gore daha cok kosan ve mucadele eden bir oyuncu ama bir yere kadar. Benim izledigim kadariyla 3lu orta sahada oynayabilicek kadar guclu ve kondisyonlu bir oyuncu degildi. Alex’in oynadigi mevki Baros ile beraber ikili forvet hatta sag acik pozisyonlarinda daha verimli olmaz mi? Koko eminmiyiz Elano’yu uclu orta saha icin aldigimiza?Riijkard forvete de alternativ istiyordu.

  8. @emir; sen rahat ol elano bu takımın oyun kurucusu olacak. orta 3’lüde oynayabilecek kadar da güçlü ve kondisyonlu. dediğin gibi zaman zaman baros’a daha da yakın oynayabilir ama tek forvete alternatif olacağını söylemek yanlış olur.

  9. cok ılgınc bı para kaynagı bulduk galıba.. nasıl yapıyoruz hıc bı fıkrım yok ama acilen gıdıp bı nazar boncugu takmak ıstyrmm.. daha ıyı transfer olamazzz

  10. Koko ile remi site yaraşıyor.
    Koko daha güvenilir. Eyvallah koko. Yine yanıltmadın bizi.

  11. Çok başarılı transfer ama forvet hattında Baros çok yanlız eğer bir sakatlık olursa gol bölgesinde oldukça zorlanacakmışız gibi geliyor.
    Yaser ve Nondadan yeterli verim alamıyoruz.
    Koko senden bir transferde forvet hattına bekliyoruz. 🙂

  12. @kerem; çok zor soru be kerem:) orta sahada ve kanatlarda sık sık rotasyon olacağı kesin.
    leo franco, uğur, servet, emre güngör, hakan balta, linderoth(topal), ayhan(barış), elano, keita, arda(kewell), baros

  13. @ koko, transferi sn mi yapıosun haldun üstünelmi:) wallahi geçen elano postunda anladık tabi ama nazar değdirmeyelim dedik son dakikada. aşırı derecede takip etmesemde ii oyuncu ve bize kesinlikle lazım oyuncu. çokk iii oldu. saol koray sen de sewindirdin bizi..

  14. @murat akyol; haldun üstünel salı akşamı elano’nun evindeyken ben kendi evimde televizyon karşısında sivas’ı izliyordum valla:) o arada nereden estiyse elano postu yazmaya karar verdim işte… büyük iş başardı yine haldun abi, bundan sonra sami yen’e yürüyerek zor girer.

  15. Elano Turkiye’ye gelirken kariyerinin bulunduğu konum bakımından belki de Rijkaard’la beraber en büyük transferdir..Buna bir örnek daha Anelka gösterilebilir ama R.Carlos, Ortega, Hagi, Kewell gibi adamlar ismen çok büyük olsalar da duraklama veya bitme noktasına gelmiş adamlardır..Yaşları itibariyle Baros ve Keita’yı katmadım ancak onlar da bu kafileye katılabilir sanırım..Bu nedenle Elano biraz farklı bir transfer 🙂

  16. @koko, biz kapalıdayız, O da içimizden biri. gelr o bzm oraya. demin bi spor yazarı bni bayaa umutlandırdı. dediki kewell ve lincoln azıcık form tuttuunda bu takım 3-4-5 attı herkese üstelik meira warken defansta. gerçekten ii bi kadro kurduk. rijkaard’a yakıştı bu kadro istedii sistem için.
    bu arada snn adına bi post istiorum aç ta sana da bi kaç yorum yazalım:)

  17. Helal olsun kardesim sen bu isi biliyorsun aynen devam et bir tanede defans alindimi kim tutar bizi transfer kapandimi koko????

  18. @ koko, artq sndn bi basın toıplantısı beklioruz. daily motion fln yap artq bi tane:)

  19. koko başka bi transfer düşünülüyormu?bi duyumun varmı bu konu hakkında.bizim defansa pek güvenemiyorum.bize bi defans oyuncusu lazım.

  20. beyler transferi %99 kapadığımız söyleniyor. özellikle savunma hattımıza ben de güvenmiyorum. servet-zan ikilisi saatli bomba gibi ancak yönetim herhangi bir takviye düşünmüyor bu saatten sonra. umarım hücum hattımız çok gol atar da defansta kişisel hatalarla yiyeceğimiz gollere çok yanmayız…

  21. bende sizinle ayn ıkanaatteyim fakat oyuncuları ikna edip kendi klüplerini karşılarına almalarını sağlamışken bi anda ortada bırakıp seneye sözleşmeniz bitince gelirsiniz demek onları bizden uzaklaştırır,hayal kırıklığı yaratır
    muhtemelende seneye başka büyük bi takıma imza atarlar…

  22. @koko, haldun üstünel’e sölesene koray. Barcelonalı Marquez’in sözleşmesi seneye bitio, ve barcelona anlaşmayı, düşünmüyor. şu girişimlere başlasak ilaç gbi olur defansa. aran ii nede olsa:)

  23. takasla enteresan birşeyler olabilir ancak bir kuruş para ödemeyeceğimiz bir anlaşma olursa o da. sezer ve ufuk’un şu anki kadroda yer bulmarı zaten zor ,seneye de sözleşmeleri bitiyor, 1 sene bekleyip bedavaya almak kulağa gelen en mantıklı hareket bence…

  24. forvet hattı epey sağlam oldu gs nin,
    Fenerbahçeminde daha agresif ve
    hücüm ağırlıklı oynayacağı belli,
    bjk ninde bunların aksine az gollü maçlar
    çıkaracağını düşünüyorum
    bu sene anadolu kulupleri boylarının ölçüsünü alacak gibi 😉

  25. koko öncelikle seni tebrik ediyorum. hepimizi 2 gün önceden böylesine büyük bir transfere hazırladın (ona rağmen çok heyecanlandım gecenin 3 ünde resmi siteye girince elim ayağıma dolaştı)
    sezer ve ufuk konusu kapandı mı? ben açıkcası bu transferlerin kadro dışı kalıcak futbolcuların takasıyla çözüleceğini umuyorum 2 sene önceki transferin son gününde gerçekleşen hakan balta transferi gibi
    ne dersin??

  26. @ mkarahan; ayhan, topal, barış, linderoth ve sarp arasında sık sık rotasyon olacağı kesin. ayhan oyunu zaman zaman yavaşlatsa da mücadelesi ve isteğiyle benim hoşuma gidiyor. topal iyi ama hep sakat, linderoth bi’ kendine gelemedi, barış da kendini lampard sanıyo…

  27. barcelona’nın oyununu benimsemek istedğimiz bir döneme girerken yerden derinlemesine bir tane pas atmayı bırak o pası denememiş bir oyuncuyu bu takımda oynatmak bütün sisteme kilit vurmaktır. rotasyon içinde yer bulması bahsettiğin özelliklerden dolayı muhtemel ama bu kadar insan sana inanmış bloguna girmiş, ilk 11 yaz dediklerinde ayhan’ı yazman hayal kırıklığı.
    daha pozitif bi cevap vermek isterdim ama adamın pozitif yanı yok. bi pas atıyo kime niye attığı belli değil. orta sahayı geçince ayakları titriyo. yarı sahanın gerisinde sakin bir dönüş yapıp 2 kişiyi oyundan düşürünce “off ayhan ne kadar gelişmiş” diyoruz, görevi olmamasına ve pozisyonunu kaybetmesine ragmen top kapınca “bak nasıl basıyo” diyoruz. içimdeki nefreti ortaya çıkardın koray, =)
    saygılar…

  28. müthiş bi transfer… ama hala bazı arkadaşların gs bu kadar flaş transferler yapmadı ne zmandr ondan bu kdar büyütülüo gibilerinden laflar görüorum.. yapmayın arkadaşlar her takım kendine baksın… saygı duyulcak müthiş bi transfer haldun üstünel klasiği… duyduguma göre kallstörm de varmış listede ama alınmasada olur bu transferler çok stadı çoktan doldurdu bile…

  29. elano’nun o 3’lüde banko oynayacapını düşünürsek senin tercihin kim peki? topal ve linderoth oynasın ben de isterim ama birinden biri kesin sakat olacak. barış desen, bi’ yere kadar olan sınırlı yetenekleriyle gereksiz işler yapma peşinde topuk pasları, sol ayakla 30 metreden şutlar, vs. sarp desen şu anda oldukça iyi ama kesinlikle galatasaray’ın banko 11’inde oynayacak bir oyuncu değil…

  30. sakatlığı varsayarsan o zaman iş tamamen değişir.
    çünkü mesela uğur’u yazmışsın. ama dizi ne olucak kimse bilmiyo. emre güngör demişsin o da bence 20 maçtan fazlasını çıkaramaz. sakatlık ihitmaline göre yazdıysan o zaman sabri ve gökhan’ı da yazman lazımdı.(gerçi gökhan 20 emre 20 oynar bu fitnessla)
    zaten kadronu ilk okuduğumda sakatların hangilerini yazdığına dikkat ettim. bu yüzden ayhan’a itiraz ettim.
    sonucta sakatlıkları saymadığın bi kadroda bana sorarsan hiç düşünmeden topal linderoth derim. barış için söylediklerin kesinlikle doğru ama ayhan’la aralarında kalırsam da onu tercih ederim çünkü bişeyler ögrenme potansiyeli ayhan’a kıyasla daha fazla. bu arada 2. tobol maçı öncesi rijkaardın bi basın toplantısında barıştan özellikle bahsetmesi aklıma takıldı. bizim anlamadıgımız bi potansiyel mi farketti acaba merak ettim.
    zaten bu hücüm 4lüsünün(artı nonda ve kewell var) arkasına kimi koysan ilk 11lik demezsin o da ayrı bi konu.
    ayarlayabilirsek burdaki netenya maçına beraber gidelim ayhan kesin oynıycak biraz ona gülelim.

  31. açıkcası uğur’un bu sakatlıktan sonra bir daha galatasaray seviyesinde top oynayabileceği hiç zannetmiyordum ancak öğrenebildiğim kadarıyla artk hiç bir problemi yok sadece kondisyon eksiği var onu da kapatınca bizi sabri’den kurtaracak işallah…
    barış’ın öğrenme potansiyeli ayhan’dan tabii ki daha fazla hala gelişim içinde olan genç bir futbolcu ama hep haddinden fazlasını yapmaya çalışıyor. şimdi nerede okuduğumu tam olarak hatırlamıyorum ama bloglardan birinde bir arkadaş barış için gattuso olması gerekirken kendini lampard sanıyor yazmıştı, çok doğru tespit.
    bizim asıl sorunumuz defans. orta saha rotasyon yapılarak çözülebilir ideal isim bulunabilir ama servet’in yanında gökhan’ın oynaması saatli bomba gibi. her an bi’ sıkınt. emre güngör toparlanıp geri gelse bari de biraz olsun stresten kurtulsak, tamam o da oyun kuramıyor da en azından gökhan kadar çok bireysel hata yapmıyor.

  32. barış hakkındea yazdığını çok doğru söylemiş kim söylediyse.
    sorunumuz dediğin konuya gelince ilk önce şunu söylemek istiyorum ki rotasyon süper lig için bi çözüm gibi gözükse de avrupa maçlarının (format değişti ama sonuç aynı) 2 maç üzerinden oynandığını ve telafisi olmadığını unutmamak lazım. bu yüzden rijkaard rotasyondan önce dogru bir 11 bulmaya çalışıyordur. bu 11 in de oyun düzenini bozmayıp ortasahadaki pas akışını engellemeyecek bir takım olması gerekiyor.bu yüzden de herşeyden önce dahiliğini ve şansını(sakatlık olmaması) kullanıp 3. orta sahayı bulması lazım.
    defanstaysa, eksiler o kadar fazla ki gol atmaktan başka yapıcak bişey yok. sezonu hollanda takımı gibi 80 gol atıp 45 gol yiyerek kaparsak normaldir. hocanın iyi bir emre’nin gökhandan da servetten de daha iyi olduğunu görüceğinden şüphem yok ama tahminim birinden birinin hep sakat olup digerlerine kalıcagımız yönünde.
    görücez bakalım ama sana önerim şu 11’den ayhan virüsünü çıkar. malum yönetim üzerinde etkin büyük onlar da rijkaardı etkilemesin =)

  33. Koko ortada yeni bir toyuncuyla anlaşıldığı söylentileri dolaşıyor. Senin bir duyumun var mı acaba? Malum en güvenlilir kaynaklardan birisin:) Teşekkürler…(oyuncunun forvet olduğu söyleniyor)

  34. Haldun Üstünel gstv’ye de birkaç transfer yapsa ya. Dün gece Elano röportajında sorulabilecek en salak soruları en salak biçimde sormayı becerebilen adamın yerine mesela. Gerçi kanalın tamamen revize edilmesi gerekiyor sanırım

  35. fırat şu anda bi’ bilgim yok açıkcası ama duyarsam ve bir sakıncası olmazsa tabii ki paylaşırım..

Yorumlar kapatıldı.