10 numara işler Delgado

Bundan yaklaşık 6-7 ay önce Beşiktaş’ın Ülker’den Delgado’nun bonservisini aldığı hakkında birkaç cümle yazmıştım. Beşiktaş o gün Delgado için tam 7.750.000 dolar ödemişti. Sezon ortasında yapılan bu işleme oldukça şaşırmıştım. Hatta o dönemde Medyaspor bu işlem için ortaya ilginç bir iddia atmıştı.

Bugüne geldiğimizde yıllık 2 milyon euro garanti para alan Beşiktaş kaptanı Delgado’nun geçen seneden beri süregelen sakatlığı nedeniyle 7 temmuz salı günü ameliyat olacağı ve yaklaşık 4 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Ülker firmasının 2006 yılında bonservisini 4.875.000 euroya (o dönemin kuruyla 6 milyon 125 bin dolar) alarak Beşiktaş’ta oynattığı Delgado’nun bonservisini, siyah-beyazlı takım 19 Ocak 2009’da  7.750.000 dolara almıştı. Delgado ile de yıllığı 2.1 milyon Euro’dan iki yıllık 4 milyon 200 bin Euro’ya (yaklaşık 6 milyon dolar) anlaşma sağlamıştı. Böylece Arjantinli futbolcunun Beşiktaş’a toplam maliyeti 13 milyon 750 bin doları yani yaklaşık 21 milyon TL’yi bulmuştu.

Ben bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyorum. Delgado’nun sakatlığı yüzünden geçen sene bir maç oynayıp bir maç oynamadığını, oynadığı maçlarda da beklenen performansı sağlayamadığını herkes biliyor. Önümüzdeki hafta olacağı ameliyat sonrası 3-4 ay sahalardan uzak kalacağı söyleniyor, bu da demek oluyor ki ligin 2. yarısına kadar Beşiktaş kadrosunda Delgado’yu düşünmeyin. Neden sakatlığı zaten bilinen bir futbolcu mayıs ayında sezon biter bitmez ameliyat edilmez ve yeni sezona en erken şekilde yetiştirilmeye çalışılmaz ya da zaten sezon başından beri sakat olduğu bilinen bu futbolcu için neden ocak ayında 7.750.000 dolar ödenir?

Bu yapılan “10” numara işler sonrası 6 ay takıma katkısı olmayacak bir adama garanti alacağını öde, yabancı kontenjanında yer olmaması nedeniyle anlaştığın Ferrari‘ye imza attırama ve performansı her ne kadar beklenin üzerinde olsa da tek alternatif 34’lük Yusuf‘a kal…

“10 numara işler Delgado” için 6 yorum

  1. Delgado’nun saha içi ve dışındaki sergilemiş olduğu kişiliğine cidden edecek bir lafım yok. Delgado Beşiktaş’ta kalmalı veya gitmeli diye bir yorumda yapmicam, ancak anlamadığım, yönetim bu adamda nasıl bir istikrar veya ışık gördü de sanki paçalarından akan onca para varmışçasına birazda buna saçalım edası ile bunca miktarı bunun için harcadılar ? Profesyonelcene yapılmış koca bir ego tatmini ve saçmalık. Haa bu arada Delgado’ya yıllık 2.1 milyon € verirken, geçen sezon Beşiktaş’ın başarı ve şampiyonluğunda en büyük paylardan birine sahip olan Tello’yu lütfen hiçbir iş yapmamış gibi halen 900 bin $ ‘a takımda tutmaya çalışın.. Alkışlar Demirören’e…

  2. he yani siz simdi Besiktas yonetiminin yaptigi her seyi anladiniz, cozdunuz, Mehmet Topuz vakasindaki mantik harikasi davranislari hazmettiniz de boyle stratejiksel ve bir o kadar da maddi karisikliklari olan bir konuyu mu algilayamadiniz :)) gayet beklenen hareketler bunlar yakinda bonservisi elinde olan adamin klubune biz yine de size arkadasin fiyatini odeyelim derlerse hic sasirmicam..ha bu arada guvenilir kaynaklar degil biliyorum da Ferrariden sonra bir de su an bir kac yayin organinda Metzelder ile de Besiktas’in anlastigi yaziyor hatta wikipedia bile yazmis Marca yazdi diye..yonetim harikalarina devam ediyor, edecek te o yuzden hiiiiiiiiiiiiiic kafa yormayalim..anlayamayiz

  3. bende bgün öğlen böyle bir post yayınlayacaktım ama lanet olsun dedim bıraktım..dediklerin harfiyen doğru bu adamın hiçbir katkı sağlamaması + 10 numara giyip 5 para etmeyecek bir oyuncudur delgado kişiliği sağlamdır düzgündür orası ayrı konu.Demirören ve Aziz Yıldırım’ın ortak yönüdür kulübün paralarını fütursuzca harcamaları..Delgado zaten fizik gücü oldukça yetersiz ve bölgesinin özelliğine hiç uymayan bir oyuncu.Geçen senede sakatlığı yüzünden gönderilemedi şimdi evladımız diyip bağırlarına basıyorlar ahen’in dediği gibi Bobo bi netice gider belki ama kalanlardan hangisi Türk olacak merak ediyorum.Matteo Ferrari’yi Matteo Ferhat yaparlar mı sizce?

  4. Bence Perez Demirören ile Yıldırım’a kötü örnek olmakta. Çocuklar ne görse almak istiyor…

Yorumlar kapatıldı.