Poltrona 36

picture-112

Bu sabah bir arkadaşımın anlattığı ve yıllar önce Brezilya’da yaşanan Poltrona 36 olayı nedir diye bir araştırayım dedim. Benden önce cezasahası.net adlı blogdaki arkadaş araştırmış ve konuyu çok güzel anlatmış. Ben konuyu kısaca özetleyeyim yazınının orjinali de buradan okuyabilirsiniz.

2004 yılında Gremio kulübü 100. yılını kutlarken sezonun son maçında Parana’ya 1-0 yenilip küme düşüyor. Maç sonrası o zamanki Başkan Yardımcısı Helio Dourado takım otobüsünün alt katında kendisini dumur eden bir manzarayla karşılaşıyor. Otobüsün en arka koltuğunda, ki 36 numaralı koltuk bu oluyor, iki futbolcuyu çırılçıplak yakalıyor. Artık ne yapıyorlarsa… Olay Brezilya’da büyük sansasyon yaratıyor ve daha sonra “Poltrona 36” yani “36 numaralı Koltuk” olayı olarak anılmaya başlanıyor. Olay sonrası futbolculardan biri futbolu bırakıyor diğeri ise apar topar Avrupa’ya kaçıyor.

İşin bir diğer ilginç yanı bu çırılçıplak yakalanan ve Gremio tarihinden büyük leke bırakan iki futbolcu da bizim yakından tanıdığımız isimler. Biri Galatasaray’ın UEFA kupasını kazandığı sezon kadrosunda bulunan ve kritik gollere imza atan Capone, diğeri ise geçtiğimiz hafta Sivasspor’dan Fenerbahçe’ye transfer olan Bilica.

“Poltrona 36” için 13 yorum

  1. Bence baya yüksek. Brezilya’da poltrona 36 dendiğinde akla gelen ilk şey Gremio’nun süper lüks takım otobüsü ve elbette o otobüste Parana maçı sonrası yaşananlarmış.
    Hatta Gremio’nun ezelî rakibi Internacional’in olay sonrası aldığı yeni takım otobüsünde 36 numaralı koltuk yokmuş.

  2. çok iyi hatırlıyorum bjk de dpriç die birini alacaktı adam sahada soyundu die kıyameti koparrttılar ve sonunda bjk almaktan vazgeçti. şimdi düşünüyorum fenerbahçe napıcak veya bu kadr büyük tepki gösterenler bu olay karşısında sessiz kalabileceklermii. hiç birşey olacağını zannetmiorum kimse cidiye bile almaz söz konusu fenerbahçe çünkü:)

  3. hurriyet’te şu an haber olarak vermişler direk : ) bu olay büyür ben size söyliyim.

  4. hiç bir kaynak gösterilmeden yapılan bir haber yok brazilyada herkes böyle biliyor sıkmakta ne var… öyle olsa ne olacak o ayrıda

  5. valla gay olmalarında hiç bir sorun yok ama bu ülkede gay olan bir hakem bu kadar tartışılıyosa, eminim otobüs arkasında basıldığı iddia edilen iki futbolcu da baya tartışılacak. şu entry nin bile altında bu kadar yorum olması bunu doğrular bence.

  6. heleki o iki futbolcu küme düştükleri maçtan sonra bunu yapıyorsa… gay olmakta bence de hiç bir sorun yok ben oynadıkları topa takıma verdikleri katkıya bakarım

  7. capone iyi topçuydu ama gay ler daha profesyonel oluyor galiba sanırım 🙂

  8. dincer ben de şahsen ciddiye almam kişiilerin cinsel tercihleri beni ilgilendirmes ancak benm sözüm buna benzer olaylarda kıyamet koparanlara söz konusu fener olunca dillerini yutanlara

Yorumlar kapatıldı.