Her zaman büyüksün Bülent Korkmaz

bk

4 Mayıs tarihinde bir yazı yazmış ve Büyük Kaptan’ın Galatasaray teknik direktörlüğüne getirildiğinde her Galatasaraylı gibi beni de nasıl heyecanlandırdığından ve daha sonra nasıl hayal kırıklığına uğrattığından bahsetmiştim. Galatasaray teknik direktörü olmadan önce takımla ilgili yaptığı açıklamalar teknik direktörlük döneminde yaşanabilecek problemlerin habercisiydi ancak sevincimiz ve inancımız yüzünden hiç birimiz bunları görmek istemedik.

“4 Mayıs” başlıklı yazımda Bülent’in gerçek bir Galatasaraylı olarak ne yapması gerektiği hakkında fikirlerimi de söylemiştim. Yazının Bülent’le ilgili kısmı şöyleydi.

Büyük kaptan ben de dahil olmak üzere bir çok Galatasaraylı’yı hayal kırıklığına uğratmıştır. Kendisini hala Kayseri Erciyes teknik direktörü sanarcasına 1-0 olsun benim olsun mantığıyla oynattığı negatif futbolla sadece bir kaç hafta içerisinde Galatasaray için daha yetersiz olduğunu gözler önüne sermiştir. Benim düşüncem Bülent Korkmaz bugün çıkmalı ve gerçek bir Galatasaraylı olduğunu kanıtlayarak aynen şunları söylemelidir. “Ligin bitimine kadar 4 maç daha takımın başındayım ancak sezon sonunda ayrılıyorum. Çok sevdiğim Galatasaray için daha yetersizim, umarım önümüzdeki dönemlerde daha fazla tecrübe edinip bu göreve tekrar gelme şansı yakalarım…”

Kaptan Sivas maçından sonra yaptığı açıklamada; “Ben zaten istifa mektubumu haftalar öncesinde verdim, karar yönetimindir” diyerek gerçek bir Galatasaraylı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Yönetim de bugün yapılan toplantı sonrasında Bülent’in istifasının kabul edildiğini açıkladı. Bu karar kimse için sürpriz olmadı tabii ki. Ancak işin enteresan kısmı böylesine önemli bir karar alınan toplantıda yurtdışında bizzat görüşmelerde bulunan başkan Adnan Polat’ın olmayışıydı. Heralde yurtdışında hoca konusunda sonuçlanan gelişmeler var yoksa Adnan Polat Bülent konusunda kendisinin olmadığı bir toplantı sonrası açıklama yaptırmazdı. Bülent’e önümüzdeki sezon şans verme konusunu ciddi anlamda düşünüyordu başkan.

Büyük Kaptan 3 ay içinde Galatasaray’ın başında 15 maça çıktı. 7 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 4 beraberlik aldı. Bu maçlarda toplam 19 gol atıldı, 17 gol yendi. Bu saatten Bülent başarılıdır, başarısızdırı tartışmanın anlamı yok ama takımı kendi kurmadı ve sezon öncesi kendi çalıştırmadı düşüncelerine de katılmıyorum. Sezon ortasında göreve gelen bir teknik adam takıma ayrı bir motivasyon katar ve sahaya kazanma arzusu yansıtır. Kaptan geldikten sonra sahada kazanma arzusu olan bir Galatasaray’ı kaç kere gördük?

Sonuç olarak Bülent Korkmaz “her iyi futbolcudan iyi teknik direktör olmaz” fikrinin ne kadar doğru olduğunun en iyi örneklerindendir bana göre. Bugüne kadar çalıştırdığı bütün takımlarda oynattığı futbolla tat vermemiş ve başarısız olmuştur. Ancak teknik direktörlük kariyeri yerlerde olsa da hiç bir zaman değişmeyecek bir gerçek vardır; Bülent Korkmaz her zaman Galatasaray’ın Büyük Kaptan’ı olarak kalacaktır.

3 ay 10 gün önce zor günler geçiren Galatasaray için elini taşın altına koyan Kaptan’a binlerce teşekkür ve bundan sonraki kariyerinde başarılar…

“Her zaman büyüksün Bülent Korkmaz” için 6 yorum

  1. bir gs yönetimi komedisi daha..
    Dün saat 14:00’de Bülent Korkmaz’ın kalması çok güçlü bi ihtimal dedi Yiğit Şardan,
    Bgn saat 14:00’de Bülent güle güle dedi aynı Yiğit Şardan.
    Gerçekten süperiz, harikayız. Özhan Canaydın’ı arıcağım hiç aklıma gelmezdi.
    YazıkLar OlSun banaaaa..

  2. Bülent Korkmazın gitmesi filan tamam okay ama usul yanlış. Biz GS olarak bu yanlışı hep yapıyoruz. Dünyanın sayılı futbolcularından olan Hagi’ye adam akıllı bi jübile bile yapmadık. Aynı şekilde, Hakan Ünsal, Hasan Şaş, Hakan Şükür vs… Takımımızın bu vefasızlığı gerçekten beni korkutuyor. Ne kadar son zamanda kötü oynasa da Hasan Şaş’a yapılanları bir GS li olarak kaldıramıyorum. Takımımızın bu konuda bir atılım yapması lazım. 32-33 yaşından sonra bütün futbolcuları büyük bir vefasızlık örneği sergileyerek takımdan uzaklaştırıyoruz. Bize yakışmıyor.

  3. Koko yazını atlamışım, sende bana tokat gibi bi cevap verdin valla… yorumumu silsem mi ne? : )

  4. gs’de sorun vefasızlık diil, akılsızlık. Vefa olsun die getirilen Bülent kORKmaz noldu şimdi. bidaha gelebilrmi bu takıma,hazır olmadan 20 kilo fazlasıyla taraftarın önüne atılan Hasan, bidaha o formayı giyebilirmi, 9 sene sora plaket verdiimiz Tugay o plaketi hak etti de(ki bana göre anasının ak sütü gbi haketti), madem son maçıydı, Hasan’a nie bi tane werilmedi, alkışlarla uurlanmadı. Adam stadda bile yoktu.
    Not: sizden tek bir ricamda şu arda’yı havalara sokmayın. tam olarak maçını hatırlamıorum ama kötü bioyun oynayıp kaybettiğimz bi maçtan sora kapalı üst btn takımı yuhalayıp Emre Aşık ve Arda Turan’ı tribünlere çağırdıl. Emre arkadaşlarını gösterip onlarla gelirim dedi ve soyunma odasına gtti, arda ise arkasına bile bakmadan gelip 3’lü çektrdi.
    Bu takımda gerçek GS’lı warsa o da hasan ve onun gbi adamlardır. Bnların anasına bacısına karısına küfür edip omuzlara aldıımız adamlara dikkat edelim lütfen..

Yorumlar kapatıldı.