footbaLLove podcast 06 – clasico

Bu hafta haliyle El Clasico’dan girdik; Barcelona’ya saygılarımızı, Madrid’e sevgilerimizi ilettik. Ordan Yılın Bidon Ligi’ne gittik; Premier Lig’den çıkıp, Serie A ile bağladık. Muzo biraz gider yaptı ama umarız beğenirsiniz 🙂

[display_podcast]

“footbaLLove podcast 06 – clasico” için 19 yorum

  1. hahahaha. bunu ilk hangi galatasarayli soyleyecek diye bekliyordum. sansli senmissin cantona. gs lider olunca paha bicilemez bir ligimiz oldu. alkis…

  2. ben burada yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum. ligin bu seneki genel kalitesi ve yaşanan tatsızlıklardan dolayı bidon ligi benzetmesi yapıldı. melo’ya bidon diyen filan yok… var mı muzo bak devreye girerim:)

  3. bu ligi bu hale getiren sizsiniz muzo. ve senin camianin adamlari “irkidislar” maa. 🙂

  4. “muzo”ya: melonun basiyla attigi golun acisini hala yasiyor sanirim. yilin bidon ligi falan eziksel davranislar 🙂 bu da gelir buda gecer “muzo”. sayilars.

  5. Selcuk Sahin’in Galatasaray’a attigi gollerin istatistigi de bir cikarsana, bir de Hagi’nin cikar sonra.

    Selcuk > Hagi gibi bir denklem cikartalim oradan da.

  6. Muzo abi tamam Avrupa liglerini takip ediyorsun da, su Ronaldo – Messi karsilastirmasini nasil oyle yapiyorsun ki?

    Messi 16 classico, 13 gol, 8 assist.
    Ronaldo 13 classico, 3 gol.

    Ronaldo dedigin adam Manchester’da kanat oynarken 42 gol atmadi mi? Ayni Ronaldo, gecen sene La Liga’da gol rekoru kirarak gol krali olmadi mi? Dunya’nin en basarili kulubu olan Real Madrid’de gecen sene gol rekoru kirmadi mi? Daha ne istiyorsun ki abi?

    Neymis efendim, El Classico’larda Messi daha cok atmismis. E herhalde atacak kardesim, herifin arkasinda Xavi – Iniesta var, Ronaldo’nun arkasinda Xabi – Lass.

    Messi efendiyi Arjantin’de de goruyoruz. Dunya Kupasi’nda gorduk, Copa America’da da gorduk. Xavi – Iniesta’siz bir cacik olmaz Messi’den. Xavi – Iniesta, Messi’siz Dunya Kupasi kazandi ama Messi, onlarsiz bir cacik olmuyor gordugun gibi.

    Yani diyecegim su; Messi’yi gec, Aydin Yilmaz’i da Messi’nin yerine Xavi ile Iniesta’nin onune koysan, o da Ronaldo’dan daha fazla gol atar.

  7. Abi 6 podcast olmuş ben haala sponsorum kim olduğunu anlayamadım , İlk başta kim ne diyo aga kimin katkılarıyla hiç anlaşılmıyor 😀 Söylicem söylicem belki öbüründe anlarım diye söylemiyom ama anlamıyom valla 🙂

  8. abi oturup ciddi ciddi yorumu okuyordum.lass-xabiye yapılan b8-sarp muamelesini bile hoşgördüm ama aydın yılmaz dedin orda kayış koptu..tamam ronaldoyu daha büyük futbolcu sanıyorsunuz kendinizce haklı gerekçeleriniz vardır ama gerçekleri inkar etmek için bu kadar kasmayın.çok komik oluyorsunuz zira.

  9. @Zagor: Evet, Aydin’in arkasina Xavi ile Iniesta’yi koy, o da Ronaldo’dan daha fazla gol atar. Gol atmak bir olcu degil. Inzaghi’de Raul ile birlikte Sampiyonlar Ligi’nin en fazla atan iki oyuncusu, bence Avrupa’da oynayan en iyi iki forvet, ikisi de degil.

    Messi’nin arkasinda Xavi – Iniesta, Ronaldo’nun arkasinda Lass – Xabi varken, “Messi, Ronaldo’dan daha fazla gol atmis. O daha iyi.” demek sacma. Ha, bir gun Ronaldo Barcelona’ya gelir, o da Xavi ile Iniesta ile oynar, ondan sonra bu karsilastirmayi yaparsin. Turkiye’de bunun canli ornegini de gorduk. Nobre Alex’in onunde oynarken canavar kesiliyordu, Alex’siz Nobre’yi de goruyoruz son 5 senedir.

    Eger illa istatistikten yola cikacaksak, o zaman Ronaldo’da gecen senenin tumunde Messi’den daha fazla gol atti. Hatta sanirim Avrupa’da en fazla gol atan oyuncuydu. O zaman en iyisi o.

  10. @genco sen mevzuyu anlamadin ama hala ya. bir kere daha anlatmayi deneyeyim ama yine anlamayacaksin korkarim.

    real madrid muthis oynuyor, ronaldo cok iyi performans gosteriyor ama asil devirmeleri gereken cita olan barcelona’nin karsisina ciktiklarinda ne oldugunu anlatmaya calisiyoruz. bu baglamda podcastte bahsi gecen istatistikler el clasico’larda, yani ronaldo ve messi karsilastiginda nasil bir sonuc ortaya ciktigina isik tutmak icin verildi. ronaldo’nun united’da oynarken ne yaptiginin, avrupa’da ne kadar cok gol attiginin bu bahsi gecen mevzu ile alakasi yok.

    sadece gol atilmasindan da bahsetmiyoruz ayrica ama isine gelmedigi icin asist sayisini da gormezden geliyorsun. sonucta oyuna etki etmek anlaminda konusuyoruz.

    gelgelelim ronaldo’nun arkasinda xabi ile lass yok. mesut ozil var, di maria, kaka var. messi’nin arkasinda mascherano ile busquets var mi desek biz de mesela? Hayir demesek, cunku dersek senin gibi Inzaghi’lere kadar goturmus oluyoruz isi.

    ama sen rahat ol, ben tamam gectim zaten messi’yi. 😉

  11. Tamam, Real Madrid ile soylediklerine katiliyorum. Benim itiraz ettigim konu, sizin Ronaldo – Messi karsilastirmaniz.

    Messi El Classico’larda su kadar gol, bu kadar assist yapti. Ronaldo sadece 3 gol atti, yani “Messi’nin rakibi olamaz Ronaldo”‘ya getirmiyormusunuz lafi? Getiriyorsunuz. Messi ile Ronaldo’ya takim degistirtseniz, sen Madrid’in kazanabilecegini saniyor musun? Kesinlikle hayir.

    Birak takim degistirmeyi, Xavi ile Iniesta’yi Real Madrid’in gobegine koy, Real Madrid’den de Mesut Ozil, Kaka, Di Maria’yi Barcelona’ya koy, bu sefer de Real Madrid Barcelona’ya her mac yener. Bu kadar basit bu.

    Bana dunya’nin herhangi bir takimindan iki oyuncu transfer hakkin var deseler, bir saniye bile dusunmeden Xavi ile Iniesta’yi alirim. Barcelona yatip kalkip bu ikisine dua etsin. Yoksa Messi’nin yapabilecekleri bir yere kadar. Bu yuzden Messi yok soyle boyle, bu yuzden Ronaldo’dan iyi diyenlere katilamiyorum.

    Koko bir postcast’te soylemisti sanirim Casillas’in kac gol yedigini. Son 10 Classico’ya da bakalim. Casillas, Valdes’in iki kati kadar gol yemistir. Senin mantiga gore, son 10 Classico’da Casillas Valdes’den iki kat daha fazla gol yedigi icin Valdes Casillas’dan daha iyi kaleci o zaman. Bu mudur?

  12. bak yine anlamak istemiyorsun. soyledigimiz sey sadece iki oyuncuyu karsilastirmak gibi salt bir karsilastirma degil. ama senin kafa hep ronaldo’cugunu korumaya gittiginden anlamak istemiyorsun.

    “ronaldo messi’ye rakip olamaz” demiyoruz.

    “barcelona real madrid’den daha iyi ve ozellikle clasico’larda bu ortaya cikiyor. messi’de bu takimin bir parcasi ve takimina ronaldo’nun real madrid’e yaptigindan–el clasico’larda–daha cok katki yapiyor” diyoruz.

    diger maclarda vs. ne yaptiklarini konusmuyoruz. konusacak dahi de olsak, emin ol; bu kadar laf kalabaligindan sonra da seninle konusacagimi sanmam.

    son kez bi kere daha soyleyeyim istersen. tamam gectim messi’yi. 🙂

Yorumlar kapatıldı.