60 liraya formada foto

Sevilla ekstra gelir elde etmek için ne yapacağını şaşırmış durumda. Ama gelgelelim nefis de birşey yapmışlar. 25 Euro karşılığında herhangi bir futbolcunun arkasındaki numaraya küçük bir kare fotoğrafınızı koyabiliyorsunuz. Hatırlarsanız zamanında Podolski’nin transferi için Köln Poldi-Pixel adlı böyle bir girişimde bulunmuştu. Bütün bu pixel satma kafasının babası da The Million Dollar Homepage‘dir bu arada.

2mm x 2mm boyutundaki fotolardan bir futbolcunun numarasına yaklaşık 3000 tane sığıyormuş. Numara başına 75.000 Euro.  Diyelim hepsini sattılar, ki zor–üçüncü kalecini formasına kim resmini koyar–toplamda 3.150.000 Euro eder.

Playing2 adlı bir şirketin kurguladığı bu yöntemi ilk kullanan Sevilla olsa da, diğer kulüplerinde arkalarından gelmesi kaçınılmaz. Porto ve Granada bana da, bana da çekmiş zaten hemen. Formula 1, motorsiklet, basketbol ve rugby gibi diğer spor dallarından takımlar da yakında trene atlıyorlarmış.

Haftasonuna yetişir mi bilmem ama yakalarsanız Jesus Navas’ın 7 numarasının sağ alt köşesinde bilin bakalım kimler var. 😉 Yanımıza buyurmak için tık tık.

 

“60 liraya formada foto” için bir yorum

Yorumlar kapatıldı.