Daha bitmedi haftaya papatyam var

Sen 3 maçtır oyun düzenini kırmızı kart görmeye yönelik kur ondan sonra hakeme salla, Barca’ya salla. Geçen hafta döverken kupayı kaldırmak iyiydi ama… Gerçi onu da tebrik ettik ya şimdi sıra siz de ama yok olmaz çirkef Barca ve onu kollayan hakemler. Onlar da olmasa Messi ipe dizer gibi golü nasıl atacak değil mi?

Haftaya Camp Nou’da tura değil tekmeye çıkarsınız artık. Yalnız Pepe ve Ramos evlerinde Papatyam’a takılacaklarmış bilginize.

“Daha bitmedi haftaya papatyam var” için 22 yorum

  1. Çirkef geldiler çirkef gidecekler. Pedro ve Busq yapmasaydı iyiydi ama onların son 2 maçtır yaptıklarını görünce, az bile yaptılar. Gerçi Marcelo yine Lugano style basmış da, Pepe’yi bu sefer affetmediler. Annesinin liginde es geçerler de, CL’de yok öyle. Kral Kupası’nı severler bol bol artık. aAhahah

  2. İkinci gol olmasaydı Real’in şansı yüksekti ama tur barcelonanın sayılır artık.Unutmadan hayat varsa umut vardır.Her ne kadar karşıdaki barcelona olsada 😀

  3. ben boyle futbola karsıyım barcelona her ligden ihraç edilmeli bu ne arkadaş deplasmanda madride karşı yüzde 75lik topla oynama yuzdesi nedir yani vallahi izlediğim maçtan sıkıldım ya kral kupasındaki oynu tercih ederim pozisyon olmasa daha rekabetli bi oyun vardı

  4. Koko, geçen maçtan sonra sinirlerini bozdular, takip ettik de keşke yine de hafif agresif birşeyler karalamasaymışsın. Bana dokundu ne yalan söyleyeyim.=)

    Tebrik ederiz. Fazla iyisiniz, yapacak birşey yok.

  5. @cesc; yeri geldi biz de tebrik ettik teşekkürler:) futbol böyle dün yok bugün var. bu sezon olmadı ama çok açık söyleyeyim önümüzdeki sezon real-mourinho birlikteliği tüm kupalarda 1 numaralı favoridir. kalbim değil ama futbol aklım öyle diyor.

  6. Bu Barça hiç bitmesin, çocuklarımıza daha fazlasını anlatalım. =) Zaten günü gelir, son yüzyılın takımı yine hakettiği yeri bulur. Belki bu Barça akıllandırır da daha ‘güzel’ bi’ kulüp olur.

  7. Son 2 maçta 3 kez kırmızı görmesi gereken PePe sahada ise bunun adı saçmalık.İyice Fatih Terim & Alpay birlikteliğine döndü Mouringo & PePe.

    Maç adamı Pep’i tebrik etmek lazım takıntılı olmadığını ve öğrendiğini gösterdi.Her maç aynı oyun felsefesi baymıştı zaten.

    Tabi bu arada Real Madridli oyuncuların Barçalıları son 2 maçta dövmesi Barcelona’nın çirkef olduğu gerçeğini deyiştirmez.

    Son olarakta tebrikler.Bir daha ki maç için Metin Akpınar gol atara oynayın 🙂

  8. İnsan azmanı pepe atıldı ya akşam barça kazanmasa da olurdu.. 🙂
    Bu arada Barça’nın her maçına topla oynama yüzdesi fazla yeni bir şey değil bu ve hiçte sıkılmıyorum, 2 dakika pas trafiğiyle gol poziyonuna girebilen varsa buyursun gelsin..
    Ah be mourinho o kadar sataştın ”pep” diye bak sana ”hey jose” dedi o da.. 😀

  9. Lugano-Pepe ikilisini de görmek isterim aynı takımda. Ayrıca, sen Kaka-Higuain kulübede oturtucan sonra ağlıycan hiç samimi olmaz zaten. Şu Ronaldoyu, Barcanın en zayıf yeri olan sol tarafta kullansa yıpratma olanağı daha yüksekti bence.

  10. Tartışılması gereken konu şu ilk el classico da 5-0 kazanılan maçta Messi olmayan pozisyonda Carvalho sanki kafasına vurmuş gibi yapıp kırmızı görmesini sağlamaya çalışmıştı.

    Geçen seneki inter maçında Busquets’in yaptıkları ortada, ondan önceki sene Chelsea maçında yapılanları da hepimiz hatırlıyoruz.

    Peki konu şu Barcelona gibi bir Dünya takımı neden böyle açıkcası gereksiz bişeye başvurur.

    Dünkü maça geri dönersek Real Madrid sert oynadı evet bu oyunun kitabında var ama her pozisyon da sanki ayakları kırılmış gibi davranmaları gerçekten bu Barcelona denen markaya yakışmıyor. Kaldı ki Mourinho’ya bu kadar eleştiri var ama 11 kişilik Real Madrid’e karşı 2 maçtır başarısız olan Barcelona Real’i 10 kişi yenebildi.

    Yazdıklarınızı severek okuyorum ama inşallah yazdıklarımı saçmalık diye kestirip atmazsınız. Ayrıca Barcelona sever bir blog olsanız da Chelsea, Inter ve son Real maçlarındaki Barcelona’nın yaptığı hakkında bişeyler yazmanızı çok isterim .

  11. @Garnest; Kısa da olsa daha bugün değindim bu konuya beni de rahatsız ediyor savunulacak yanı yok; https://www.footballove.com/2011/04/28/sen-neyin-pesindesin-pinto/

    Yalnız şu “Mourinho’ya bu kadar eleştiri var ama 11 kişilik Real Madrid’e karşı 2 maçtır başarısız olan Barcelona Real’i 10 kişi yenebildi” lafına katılamayacağım. 10 kişi kalmaya yönelik oyun planı kurarsan maçtan sonra çıkıp maçları 11 kişi tamamlayabilmek istiyoruz deme hakkın yok bana göre.

  12. Kesinlikle haklısın Mourinho her şeyi kendi yararına düşünüyor.

    Bütün gün arkadaşlarımla tartıştığım bir konuyu sana da sormak isterim. Roller değişseydi Messi sence Real Madrid’de olsaydı bu kadar başarılı olabilir miydi ? Yada şöyle uç bir örnekle sorayım Catania hangisini alsa uefa kupası ve lig şampiyonluğunu alır ? (Maradona’ya selam olsun )

  13. @Garnest; Başarılı olurdu ama bu kadar kolay ve sürekli tarihe geçecek işler yapamazdı. Sadece Xavi ve Iniesta’ya da bağlamak istemiyorum. Barcelona’daki sistemin rahatlığını, ona verilen özgürlüğü Real’de bulamazdı. Catania’ya hangisi gitse ne kazanırlardı bilemem ama takım sınıf atlardı. Ronaldo komple futbolcu. Muhteşem gerçekten hep laf sokarım magandalığına filan ama futbolculuğuna laf etmek ayıptır. Messi ise sihirbaz alıp gidiyor, olmayacak aralardan çıkıveriyor durduramıyorsun. Çok farklı bir yaratık ama dediğin gibi Maradona’ya selam olsun daha çok işi var ki henüz 23 yaşında olduğunu da unutmayalım…

  14. videonun 20. sanıyesınde pepenın temas etmedıgı net görülüyor..eğer bir montaj yoksa video gerçekse hakemden şikayet etmekte sonuna kdr haklı mourinho..ayrıca değindiği maçlarda doğru söylüyor.2 yıl önceki chelsea maçı ve o seri kesinlikle barcanın hakkı değildi hakemle geçtiler turu sonrada kupayı aldılar,6 kupanın yolu açıldı..hatırlayan chelseanın suan kı real kdr sert olmadıgını ama essıen,mikel,lampard,ballackla cok ıyı alan kapattıgını hatırlayacaklardır..özellıkle ıkıncı macta cok daha fazla pozısyon bulmuslardı ztn..sert dedıgınız real 21 faul yapmıs barcanın 25 faulu var..realın ıkı katından fazla topa sahıp olup daha cok faul yapmaları üstüne ronaldoya messiden fazla faul yapılması ztn barcanın taktıgını acıklıyor..barcelona en iyi takım belki ama busquets,pedro,alves gibi rakıbı eksık bırakmaya oynayan oyuncuları aynı zmnda ataga kalkan rakıbı yugoslav fauluyle durdurmak gıbı çirkef taktıklerı var..ztn sahada kalan sürenin çeyreğinde topa sahip olan rakibin en tehlıkelı ataklarını faulle başlamadan bitirmek ne derece yakışıklı bilemiyorum.

  15. Kırmızı çıkması için illa müdahale temas olsun kaval kırılsın o zaman. Niyet, giriş önemsiz… Barcelona’nın oynadığı futbol oturttuğu sistem bitti çirkef yugoslav futbolu oynayan takım oldu. Şu son maçta Barcelona kalecisinin yaptığı olumlu pas bile 25’ken Real’de en fazla olumlu pas yapan iki isim; Xabi Alonso 22 Marcelo 21. Fauldü değildi düşüneceğimize ki hakemin Barca’ya çaldığı bazı faullere katılmıyorum. Bir çoğu kırmızı sonrası eyyam düdüğüydü. Mourinho şu maç neden top oynatmayı düşünmez? Sol beksiz, İniesta’sız, ağır Mascherano’nun stoperde olduğu Barcelona’y neden yenmeyi oynamaz onu düşünmek lazım.

  16. @Koko:

    Ispanya’yi madem iyi takip ediyorsun, bilmen lazim. Finalden sonra muhabir Mourinho’ya, “Barcelona her zaman ki oyununu oynadi ve gene asiri pas yapti, ne diyeceksiniz?” diye sordugunda, “Cok pas yapilarak kupa kazanilmiyor gordugunuz gibi.” dedi.

    Fatih Terim’in 2. gelisinde grup maclari sonrasinda Galatasaray CL’de grup maclari sonrasinda topa en fazla sahip olan takimdi ama grubu 4. bitirmisti. Pas yapmak, topu ayaginda tutmak, pek marifet degil, gol atamadiktan sonra. O yuzden yok kalecimiz su kadar pas yapti, su su kadar pas yapti demenin anlami yok.

    Pepe cirkef bir futbolcu, bunu bilmeyen yok ancak yaptigi kirmizi karti gerektirmiyordu. Zaten Ingiliz gazeteleri de bu goruse varmislar. Illa ayagi mi kirilmasi gerekiyordu diyorsun da, o zaman hakemler her tehlikeli giden oyuncu rakibe mudahale etmeden kirmizi kart gostersinler?!? Neden? Cunku tehlikeli gidiyorlar, illa rakip oyuncunun ayaginin mi kirilmasi gerekiyor? Boyle bir mantik olabilir mi?

  17. @BHS; Pas yapmak başka Barcelona gibi 15 senedir bu pasa dayalı sistemi kurmak başka. Sağa sola pas, topa sahip olma sonrası dili dışarı çıkmış ve bir süre sonra oyundan düşen rakip oyuncular… Bir iki cümleyle açıklanacak şeyler değil tabii bunlar. Başka takımlara benzetmek hele Galatasaray’a filan olacak iş değil. Kupa da gayet güzel kazanılıyor pasla hatta 1 senede 6 tane de kazanılıyor ama bu noktaya kolay gelinmiyor. O yüzden Barcelona bugün milletin ağzı açık izlediği adına methiyeler düzdüğü Barcelona.

    Ne İngiliz ne İtalyan ne de İspanyol gazetelerinin toptan vardığı bir görüş yok. Kırmızı diyen de var demeyen de. Aynı gazetelerin içinde birbirine zıt düşüncede yazarlar da var. Mesela Madrid medyası Marca’nın anketinde kırmızı kart %60 küsürle doğru görüşü çıkmış. Ama saygı duyarım kırmızı olmadığını düşünmeyenler de olabilir. Tabii ki her sert girme kırmızı değildir. Topa sert olmak başkadır. Burada niyet önemlidir. Pepe direk Alves’in kavalına giriyor Alves kendini kurtarıyor kurtaramasa denk gelecek. Direk o müdahale ile topa değse eyvallah ama topla alakası yok. Senin mantığına göre de ben sana çift ayak dalayım ama sen kendini kurtar sana dokunamayayım kırmızı kaynasın. Öyle bir mantık da olamaz… Dediğim gibi niyet ve hakemin görüşü burada önemli olan. Yoksa katılıyorum sana her tehlikeli giriş kırmızı değildir. Umarım anlatabilmişimdir.

  18. Bence takımların sistemlerini tartışmak saçma, barçanın tarzı pas yapmaktır, italya dünya kupasını kazanırken nasıl defansı ön planda olduysa ya da yunanistan’ın avrupa ş. gibi. madrid defansa ağırlık vererek turu geçerim dedi, interin geçen sene yaptığı gibi eğer açık oynasa ilk yarıdaki skor ortaya çıkabilirdi. barça’nın tek üstünlüğü pas değildir, takım oyunu ön plandadır, biz pas yaparak maçı kazanalım demiyorlar, takım olalım maçı kazanalım diyorlar.. pas bu düşüncelerinin bir aracıdır..

Yorumlar kapatıldı.