Maracana’dan bir parça

Rio’daki efsane Maracana stadı 2014 Dünya Kupası ve 2016 Olimpiyatları için şu anda yenileniyor. Bu yenileme sürerken Brezilya Turizm Bakanlığı da efsane stadın parçalarını satışa sunmak için son hazırlıklarını yapıyor.

Maracana’ya ait yaklaşık 5000 parça değişik boyutlarda beton, kale direkleri ve kale ağları açık arttırmayla satışa sunulacak. Açık arttırmada yer alacak parçaların başlangıç fiyatları henüz belirlenmemiş ki bu da zor bir iş olsa gerek. Pele’nin 1000. golünü attığı, efsane maçlara ev sahipliği yapan Maracana’nın en ufak parçasına bile değer biçmek kolay değil.

Önümüzdeki günlerde jübilesini yapacak olan Ali Sami Yen stadı için de bu tip bir şey düşünülüyordur diye umuyorum. Az hatıra yok stadda. En ufak parçasına bile sahip olmak isteyecek milyonlarca insan vardır bu memlekette.

“Maracana’dan bir parça” için 2 yorum

  1. […] (115)murat (113)Kaan7gs7 (104)pennyilkay (104)Bugra (103)Cem G. (91)uğur (91)3 boyutlu MaracanaEfsane stad bildiğiniz üzere Brezilya 2014 Dünya Kupasına hazırlanıyor. 3 boyutlu çizimi bu şekilde. Yeni hali hakkaten heyecan verici de yetişir mi? O konu biraz […]

Yorumlar kapatıldı.