El Clasico’ya saatler kala

Yarın akşam Santiago Bernabeu‘da el mi yaman bey mi yaman…

Bernabeu’daki son 6 maç;

2008/09: Real Madrid 2 – 6 Barcelona 2007/08: Real Madrid 4 – 1 Barcelona 2006/07: Real Madrid 2 – 0 Barcelona 2005/06: Real Madrid 0 – 3 Barcelona 2004/05: Real Madrid 4 – 2 Barcelona 2003/04: Real Madrid 1 – 2 Barcelona

Son 6 senede Bernabeu’da beraberlik yok. 3 Real 3 Barca galibiyeti. Bu sezon 30 maçta 2.77 gol ortalamasıyla oynayan Real Madrid ile 2.55 gol ortalamasıyla oynayan Barcelona arasında yine beraberlik olmaz. Real bu sezon Bernabeu’da oynadığı 15 maçın hepsini kazandı. Barcelona’nin ise deplasmanda sadece 1 mağlubiyeti var. O da Madrid’de Atletico Madrid’e karşı.

Real’in tutunduğu tek dal La Liga’da kazanmaktan başka çaresi yok. Özellikle maganda ve Higuain ile maça çok asılacaklar. Sakat Abidal’in yokluğunda Maxwell’in oynadığı kanadı otoban yapma ihtimalleri yüksek. Ronaldo sık sık sağ çizgiyi kullanacaktır. Bu maça da ayrı bir motive olacaktır. Messi’nin son dönem performansı yüzünden çok ezildi çocukcağız.

La Liga’nın en az gol yiyen takımı Barcelona ise üzerine çok gelinirse Messi’nin bulacağı boş alanlarla çok can yakar. Pellegrini’nin Messi’yi durdurma planı Arbeloa’ymış. Tutmaz o plan şimdiden söyleyeyim. Kovulur gider maç sonrası. Messi dışında bu maç özellikle Pedro’ya dikkat diyorum. Sonradan oyuna girip maçın kaderini çizebilir.

Özellikle ilk yarı berabere biterse ikinci 45’de maç tamamen Barca’ya döner. Real kazanmak istiyorsa ilk yarıda golü bulması şart. Ligin sıradan takımlarına karşı yaptıkları önce yiyelim sonra çeviririz muhabbeti Barcelona’ya tutmaz. Geçen sezonki gibi 6’lık muamele olmaz ama yine akılda kalıcı, Plaza Mayor meydanında Real taraftarını alkolle efkara bağlayacak skorlar çıkabilir; “Ulan sezon başı 300 milyon euro harcadık yine tutmadı…”

Muhtemel 11’ler;

Real Madrid; Casillas, Arbeloa, Sergio Ramos, Raul Albiol, Marcelo, Diarra, Xabi Alonso, Granero, Van der Vaart, Ronaldo, Higuain

Barcelona; Valdes, Dani Alves, Puyol, Marquez, Maxwell, Toure, Keita, Xavi, Iniesta, Messi, Ibrahimovic Bojan

link: http://www.dailymotion.com/video/xcvqdz_24-hours-to-el-clasico_sport

“El Clasico’ya saatler kala” için 4 yorum

  1. İbra oynamayacak büyük ihtimal..Pique’nin de sakatlığı geçmiş ve maçta yer alacak deniyor ki kesinlikle oynaması gerek..yani CR ve Higuain’nin karşısına Marquez yada Milito..

Yorumlar kapatıldı.